Haberler

İş Bankası "Bir Kumbara Öyküsü"nü Anlatıyor

İş Bankası, Tarafından "Bir Kumbara Öyküsü" Adlı Kumbara Sergisi Açıldı. 15 Eylül'e Kadar Ziyarete Açık Olacak Sergide, İş Bankası'yla Özdeşleşen Çelik Kumbaraların Yanısıra, Kumbaranın Türkiye'deki Tarihine İlişkin Belge, Obje ve Fotoğraflar da Yer Alıyor.

İş Bankası, tarafından "Bir Kumbara Öyküsü" adlı kumbara sergisi açıldı. 15 Eylül'e kadar ziyarete açık olacak sergide, İş Bankası'yla özdeşleşen çelik kumbaraların yanısıra, kumbaranın Türkiye'deki tarihine ilişkin belge, obje ve fotoğraflar da yer alıyor.

Bir yılda tamamlanan serginin konsept ve metin yazarlığını Gökhan Akçura, tasarımını ise Emre Senan yaptı. Ayrıca sergiye paralel olarak Gökhan Akçura'nın yazdığı kumbara konulu ve sergiyle aynı adı taşıyan bir kitap da hazırlandı. Sergide, ziyaretçiler için büyük kumbaralar hazırlandı, bu kumbaralara atılacak paralarla ziyaretçiler LÖSEV'e bağışta bulunmuş olacak. sergiye gelen çocuklara ise kumbara hediye edilecek.

-"KUMBARA, TASARRUFU BENİMSEMEDE BİR SİMGE OLDU"-

Seginin açılış töreninde konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, İş Bankası'nın, Türkiye'yi, ilk kez 1928 yılında kumbara ile tanıştırdığını anımsattı. İş Bankası Kumbarası'nın, Cumhuriyet kuşaklarının tasarrufu benimsemesinde bir simge haline geldiğini kaydeden Çimenbiçer, "Bir Kumbar Öyküsü Segisi de, tasarruf bilincini bugünkü çocuklar ve aileler için bir değer haline getirebilmek adına önemli bir misyon üstleniyor" dedi. Çimenbiçer, paranın yanısıra, zaman, doğal aynaklar ve enerjide de tasarruf bilincinin önemli olduğunu vurguladı.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de, Türkiye'de, tasarruf alışkanlığı ve bilincinin kök salması için çaba harcamaya devam edeceklerini dile getirerek, kumbara geleneğini yaşatabilmek için modersn tasarruf yöntemleri de geliştirdiklerini anlattı. Serginin açılışının, özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na denk getirildiğini söyleyen Özince, aile ve öğretmenlerden, çocukları "Bir Kumbara Öyküsü" sergisine götürmelerini istedi. (ANKA)

(DG/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title