Haberler

İran Topu İngiltere'ye Attı

İran'ın Londra Büyükelçisi Resul Movahedian, Gözaltına Alınan İngiliz Askerlerinin Serbest Bırakılmasıyla Kendi Paylarına Düşeni Yaptıklarını, Olumlu Yolda Devam Edebilmek İçin Şimdi Sıranın İngiliz Hükümetinde Olduğunu Söyledi.

İran'ın Londra Büyükelçisi Resul Movahedian, gözaltına alınan İngiliz askerlerinin serbest bırakılmasıyla kendi paylarına düşeni yaptıklarını, olumlu yolda devam edebilmek için şimdi sıranın İngiliz hükümetinde olduğunu söyledi.

Resul Movahedian, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, İngiliz askerlerinin serbest bırakılmasının başka bir davayla ilişkisinin bulunmadığını belirterek, "Biz genelde bölgedeki gerilimi azaltacak her adımı memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.

BBC Türkçe Servisi'nde de yar alan habere göre Movahedian, BM'nin daimi üyeleri olan ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in, İran'ın sivil amaçlar için uranyum zenginleştirme hakkını tanımalarını da memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Bu konunun İran için başlıca mesele olduğunu kaydeden Movahedian, İngiliz askerlerin serbest bırakılmasının, İran ve Batılı ülkeler arasındaki ilişkiler için yeni bir temel oluşturmasına yardımcı olacağına inandığını belirtti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title