Haberler

İran'ın Nükleer Programı

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Huccetul Ganumiferd, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 1737 Sayılı Kararının Sadece Nükleer Çalışmaları ve Bu Yönde Ürünleri Kapsadığını İfade Etti.

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Huccetul Ganumiferd, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 1737 sayılı kararının sadece nükleer çalışmaları ve bu yönde ürünleri kapsadığını ifade etti.

Ganumiferd, Japon hükümetinin BM Güvenlik Konseyi'nin 1737 sayılı kararı çerçevesinde İran'a ambargo uygulama kararıyla ilgili bu kararın petrol bakanlığı ve bakanlığın ürünlerine yönelik olmadığını, BM Güvenlik Konseyi'nin 1737 sayılı kararının sadece nükleer çalışmaları ve bu yönde ürünleri kapsadığını bildirdi.

Ganumiferd, Güvenlik Konseyi'nin kararında bazı belirsizliklerin olması ve bazı ülkelerin de yapacağı yorumların petrol ve gaz ihracatını etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki bir soruya şöyle karşılık verdi: "Karar oldukça açık ve net. Yorumlanmasına ihtiyaç yoktur. Ambargolar sadece nükleer faaliyetler ve nükleer faaliyet kapsamındaki ürünleri içermektedir."

Ganumiferd, Türkiye'ye gönderilen gazın zaman zaman kesintiye uğradığı ve bu kesintilerin de batılı ülkelere yönelik gaz ihracatını olumsuz etkileyip etkilemeyeceğine dair bir soruya da şöyle karşılık verdi: "Böyle bir şey söz konusu değil. Bu kesintiler, beklenmeyen soğuklardan kaynaklanmıştır, sadece Türkiye'ye yönelik sevkiyatta değil, Türkiye sınır bölgesindeki İran şehirlerinde de kesintiler oldu"

İran gazının Avrupa'ya taşınmasını ön gören Nabucco projesine de değinen Ganumiferd, projenin şu an görüşme aşamasında olduğunu belirterek "Medyada yankı bulacak düzeyde" bir gelişme olmadığını ifade etti. Ganumiferd ayrıca, çalışmaları devam eden İran gazını Pakistan üzerinden Hindistan'a nakledecek proje konusunda da taraflar arasında fiyatı belirleme formülü için mutabakata varıldığını sözlerine ekledi.

(MAA-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title