Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Basın Toplantısı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İsrail Dışındaki Tüm Ülkelerle Her Konuda Görüşme Yaptıklarını ve Müzakerelere Hazır Olduklarını Bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İsrail dışındaki tüm ülkelerle her konuda görüşme yaptıklarını ve müzakerelere hazır olduklarını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısının ikinci kısmında, yerli ve yabancı basın mensuplarının ülke, bölge ve dünya gündemine ilişkin sorularını cevapladı. İran'ın ABD ile tüm konularda müzakerelere hazır olup olmadığına ilişkin bir soruyu cevaplayan Ahmedinecad, İsrail dışındaki tüm ülkelerle her konuda görüşme yaptıklarını ve müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Irak'ta istikrar ve güvenliğin sağlanması için birkaç kez ABD ile müzakere yaptıklarını

hatırlatan Ahmedinecad, tarihte olduğu gibi bugün de müzakere ehli olduklarını belirtti. İran aleyhinde casusluk faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle bir süre tutuklu kaldıktan sonra kefalet karşılığında geçtiğimiz hafta serbest bırakılan İran-ABD pasaportlu Hale İsfendiyari'nin ABD'ye dönmesine izin verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine Ahmedinecad, "Bu, yargı ile ilgili bir konudur. Yargı organları cevap vermelidir. Eğer benim şahsi görüşümü soruyorsanız, kendisi ailesini görebilir" cevabını verdi.

İran Devrim Muhafızları'nın ABD tarafından terör örgütleri listesine alınmak istenmesi iddialarını değerlendiren Ahmedinecad, "ABD'nin resmi olarak böyle bir iddiasını duymuş değilim. ABD'nin böylesine kanunsuz ve mantıksız bir işe el süreceğini uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Çünkü bu hareket dünyada şaka ve fıkra olarak algılanır" dedi.

ABD'nin İran'a muhtemel saldırı iddialarıyla ilgili bir soruya ise Ahmedinecad, "ABD'nin hiçbir şekilde böyle bir karar alma ihtimali söz konusu değildir. Böyle bir karar alsalar da bunu uygulamaya muktedir değiller" karşılığını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, nükleer enerji faaliyetlerine devam etmesi halinde İran'a karşı askeri saldırının ihtimal dahilinde olabileceği şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Ahmedinecad, "Kendisi göreve yeni başlamış, dünyada bir yer bulma arayışındadır. Sözlerinin içeriğinin farkında değildir. İç kamuoyuna yönelik mesajdır. Bu tür görüşler üzerinde durulmayacak kadar siyasi değerlerden yoksun. Tabii kendileri sorunun müzakereler yoluyla çözülmesinden yanalar. Bu, asıl

görüşleridir" diye konuştu.

Ahmedinecad, ABD Başkanı George W. Bush ile baş başa görüşmeye hazır olup olmadığı sorusuna, tüm dünya medyasının önünde önemli bütün dünya meselelerini Bush ile konuşma teklifini hatırlatarak cevap verdi. Ahmedinecad, bir soru üzerine, nükleer enerji faaliyetlerini askıya alma düşüncelerinin önceden olmadığı gibi bundan sonra da olmayacağını yineledi. İstenmeyen muhtemel gelişmeler karşısında Hürmüz Boğazı'nın kapatılacağı söylentilerini de değerlendiren Ahmedinecad, "Bu tür söylentilerin hiçbir değeri

yoktur. Biri bir şeyler söylüyor ve bir gazete de manşete çıkarıyor. İran halkının tutumu bellidir. İran halkı haklarını tam olarak korumaya muktedirdir. Biz diyoruz ki, emniyet olduğu sürece kardeşçe birlikte yaşayabiliriz. Bu tür söylentilerin arkasında petrol kartellerinin olduğunu sanıyorum. Kendi çıkarları doğrultusunda petrol fiyatlarını yüksek tutmak için böyle haberler yayıyorlar" şeklinde konuştu.

2 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Ahmedinecad'ın yerli ve yabancı basın mensuplarıyla yaptığı ikinci büyük basın toplantısı 2 saatten fazla sürdü.

(SS-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title