Haberler

İran, ABD'nin Somali'deki Hava Saldırılarını Kınadı

Tahran Yönetimi, ABD'nin Hafta Sonundan Bu Yana Somali'nin Güneyine Yönelik Gerçekleştirdiği Hava Saldırılarını Kınayarak, Bunun Uluslararası Yasaların İhlali Olduğunu Belirtti.

Tahran yönetimi, ABD'nin hafta sonundan bu yana Somali'nin güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını kınayarak, bunun uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni yaptığı açıklamada, ABD hava saldırısının, Somali'nin güneyindeki köyleri ve mültecileri hedef aldığını ifade etti. Hüseyni, "Bu uluslararası yasaların ihlalidir. Bu saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca, dış güçlerin, "dünyada gerilimin artmasına yol açan Amerikan askeri opsiyonlarının" sonucunu düşünerek, Somali'deki olaylara müdahil olmamasını istedi. Sözcü, "Somali'de tüm taraflar, krizin çözümüne yönelik barış görüşmeleri ve kapsamlı katılımlar için cesaretlendirilmelidir" dedi.

Bu arada Pazar gününden bu yana Somali'deki El Kaide militanlarının gizlendiğini iddia ettiği bölgeleri vuran ABD, bugün de bombardımana devam etti.

Görgü şahitlerine göre, sadece dünkü saldırılarda 19 kişi hayatını kaybetti.

(AFP-İB-MEF-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title