Haberler

Irak'ta Senatonun Tepki Toplayan Önerisine Tek Sahip Çıkan Kürtler Oldu

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, Bağdat Yönetiminin Aksine Amerika Senatosu'nun Irak'ı Bosna Örneğinden Yola Çıkarak Üçe Bölünmesini Öneren Federatif Plana Büyük Destek Verdi.

Kuzey Irak bölgesel yönetimi, Bağdat yönetiminin aksine Amerika Senatosu'nun Irak'ı Bosna örneğinden yola çıkarak üçe bölünmesini öneren federatif plana büyük destek verdi.

Amerikan Senatosu'nun ülkeyi üç ayrı bölgeye ayıracak önergeye Irak genelinde tepkiler çığ gibi büyürken, bölgesel Kürt hükümeti, gevşek bir federatif yapı için olumlu görüş belirtti. Özer Kürt hükümetinin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, önergenin Irak anayasasına aykırı bir durum teşkil etmediği vurgulanırken, senatonun ortaya koyduğu önerge formülünü Irak'ın kurtuluşu olacağı savunuluyor. Irak'ın güvenliği açısından önemli bir aşama olacağı kaydedilen federatif formülün, Kürt bölgesinin de

kurtuluş reçetesi anlamı taşıdığı ifade ediliyor. Söz konusu planın diktatör bir rejime yeniden dönüşe karşı bir garanti olduğu da vurgulanan duyuruda, ilginç bir şekilde Irak'ın gönüllülük esasına dayalı tek parça halinde kalmasının önemine değiniliyor.

Amerika Senatosu, Irak'ın Bosna örneğinden yola çıkarak üçe bölünmesini önermiş, bu öneriye Irak kanadından çığ gibi büyüyen bir tepki gelmişti. Önergeye Irak Başbakanı Nuri el-Maliki başta olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan tüm çevreler topyekün tepki göstermişti. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt hükümetinin bu tavrına Bağdat yönetiminden ve uluslararası çevrelerden ne tür bir tepki göreceği merakla bekleniyor.

(SK-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title