Haberler

Irak Müslüman Alimler Heyeti Tecavüz Olayının Peşinde

Irak'ta Son 5 Günde Irak Askeri ve Polislerince Gerçekleştirilen Tecavüz Olayları, Sünni Kesimi Harekete Geçirdi. Irak Müslüman Alimler Heyeti, Yaşanan Tecavüz Olaylarının En Acı Şekilde Karşılık Bulacağını Duyurdu. Sünni Direnişçiler İse İntikam Yeminleri Ediyor.

Irak'ta son 5 günde Irak askeri ve polislerince gerçekleştirilen tecavüz olayları, Sünni kesimi harekete geçirdi. Irak Müslüman Alimler Heyeti, yaşanan tecavüz olaylarının en acı şekilde karşılık bulacağını duyurdu. Sünni direnişçiler ise intikam yeminleri ediyor.

Hafta başından bu yana Iraklı asker ve polislerin, ülkenin iki farklı bölgesinde 2 kadına tecavüz etmesiyle patlak veren Şii-Sünni gerilimi giderek tırmanıyor. Sünni ağırlıklı işgal karşıtı isyancı milisler intikam yemini için ölüm çağrıları yaparken, Şiilerin egemenliğindeki güvenlik güçlerine yönelik saldırı emrinin verildiği ifade ediliyor. Irak'taki en büyük dini otorite olarak görülen Irak Müslüman Alimler Heyeti ise, Iraklı güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği tecavüz olaylarının intikamının en acı şekilde alınacağını duyurdu. Heyetin Başkanı Haris El Dari, bugün Şam ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Tecavüz suçunun büyüklüğü, ırzın kutsallığı ve utanç korkusu dolayısıyla münasip vakitte intikam alınacak" dedi.

Bu tecavüzlerden birisinin de 5 Iraklı güvenlik güçleri tarafından yapıldığını kaydeden Dari, "Amerikalılar bu mahalleye geldiklerinde ve bu gerçeği öğrendiklerinde nadir bir iyilikte bulunarak bu kaçırılanları kurtardı. Her ne olursa olsun, bu yaşanan utanç verici tecavüz skandalının ardında kimler varsa, bunun hesabını en acı şekilde ödeyecek" şeklinde konuştu. Sünni din adamı, yaşanan tecavüz olaylarında hükümetin parmağının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

(SK-SŞ-SŞ-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title