Haberler

Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı Sona Erdi

İran'ın Başkenti Tahran'da Düzenlenen Irak'a Komşu Ülkelerin 9. Dışişleri Bakanları Toplantısı Sona Erdi.

İran`ın başkenti Tahran`da düzenlenen Irak`a komşu ülkelerin 9. Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi.

Toplantının 11 maddelik sonuç bildirgesinde toplantıya katılan ülkeler, Irak`ta terör eylemlerinin sona ermesi için Irak Hükümeti ve halkına yapılan destek ve çabaların arttırılması çağrısında bulundu.

Sonuç bildirgesinin başka bir bölümünde ise Irak Devrik Lideri Saddam Hüseyin ve hükümetinin diğer üyelerinin savaş suçlusu olarak, özellikle kitle imha silahları kullandığı gerekçesi ile adilce yargılanması hususunun altı çizildi. Türkiye`yi temsilen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün katıldığı toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ise, İran`ın nükleer çalışmaları ile ilişkin sorular üzerine Batı dünyasını bu konuda atacakları adımlarla ilgili uyardı. İran, Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani`nin Javier Solan`a ile yapacağı görüşmeye değinen Mutteki, yapılacak müzakereye tüm tarafların katılması gerektiğini söyledi. Oluşan pozitif atmosferin etkilenmemesi için atılacak adımlara dikkat edilmesini isteyen Mutteki, ¨Örneğin G-8 toplantısında biz yokuz. Tüm tarafların çıkarlarını temin etmeyen ve İran`ın olmadığı bir ortamda alınacak bir karar, bu pozitif ortamı etkileyebilir¨ diye konuştu.

Mutteki ayrıca yabancı güçlerin Irak`tan bir an önce geri çekilmeleri çağrısında bulunarak, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün İran`a yaptığı ziyaretle ilgili olarak da ¨ Sayın Abdullah Gül`ün ziyaretlerinde, Irak ve İran`ın barışçıl nükleer çalışmaları konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Bunlar doğal şeyler. Türkiye Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile ABD`ye mesaj alış verişi söz konusu olmamıştır¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title