Haberler

IMF: "Mali Politikada Sıkılaştırma Gerekli"

IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Türkiye'deki Mali Politikaların 2007 Yılından Sonra Enflasyonist Baskılara Karşı Sıkılaştırılması Gerektiğini Belirterek, Türkiye'de "Yüksek Büyümeyi Temin Etmek Gerekiyor. Yeni ve Tazelenmiş Bir İvmeye İhtiyaç Var" Dedi.

IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Türkiye'deki mali politikaların 2007 yılından sonra enflasyonist baskılara karşı sıkılaştırılması gerektiğini belirterek, Türkiye'de "Yüksek büyümeyi temin etmek gerekiyor. Yeni ve tazelenmiş bir ivmeye ihtiyaç var" dedi.

Bredenkamp, TÜSİAD'ın düzenlediği "Küresel rekabet içerisinde Türk Ekonomisi Konferansı"nda yaptığı konuşmada Türkiye'de mali disiplin konusunda önümüzdeki dönemde alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bredenkamp, Türkiye'de son 5 yılda enflasyonla mücadelenin oldukça etkileyici sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, Merkez Bankası'nın bundan sonra istikrarı sağlamakla beraber enflasyonla mücadeleyi yeniden ve daha güçlü bir şekilde ele alması gerektiğini söyledi. Bredenkamp, Merkez Bankası'nın yüzde 4 enflasyon beklentisinin özel sektör tarafından paylaşılmadığını hatırlattı.

Türkiye'de düşük enflasyon düzeyinin yakalanabileceğine dair bir endişe olduğunu, hatta "Bunu yapmaya değer mi?" diye bir görüş bulunduğuna dikkat çeken Bredenkamp, "Ülkeler çapındaki kanıtlara göre tek haneli enflasyon büyüme için olumludur. Bu, yararını uzun vadede gösterecektir. Türkiye'ye benzer ülkelerde de bu durum böyle yaşandığı için Türkiye'de enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi ve daha da aşağıya indirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Bredenkamp, seçimler sonrasında iş başına gelecek olan yeni hükümete de bir dizi öneride bulundu. Yeni dönemde yüksek ve sürdürülebilir bir büyüme stratejisi oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Bredenkamp, Türkiye'de enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi daha düşük kamu borcu, daha güçlü rezerv, etkili bir vergi yapası, daha esnek bir işgücü piyasası, daha gelişmiş mali piyasalar ve daha rekabetçi ürün piyasalarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Türkiye'de hala işgücü piyasasına katılımın çok düşük oranlarda seyrettiğine işaret eden Bredenkamp, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede daha fazla yol katedilmesi gerektiğini söyledi. Küresel piyasalarda yakın zamanda yaşanan dalgalanmaların Türk ekonomisinin hala hassasiyetleri olduğunu ortaya çıkardığını dile getiren Bredenkamp, "Özellikle aşırı değerli Türk Lirası Türkiye'yi pazardaki dalgalanmalara maruz bırakıyor. Türkiye'nin yükselen piyasalardaki yerini orta seviyelerden üst seviyelere çıkarmak için güçlü politikalar uygulamak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title