Haberler

Bakanla aynı anda Kanal İstanbul proje alanını ziyaret eden İmamoğlu espriyi patlattı

Güncelleme:

Kanal İstanbul projesinin temelinin atılacağı bölgeyi ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da köprünün ayağı için kurulan şantiyede olduğunu söylemesi üzerine espriyi patlattı. İmamoğlu, "Herhalde köprünün ayağının şantiyesini ziyaret etmeye geldi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumartesi günü temeli atılacak Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul için yapılacak ilk köprünün şantiye sahasının kurulduğu Sazlıdere Barajı yakınında açıklama yapan İmamoğlu, "Haziran ayının ilk haftası içinde, az ilerde gördüğünüz inşaat alanının şantiyesinin ilk kuruluşu, izinsiz olarak İSKİ yolları kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Oysa İSKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yazıyla şantiye alanı hakkında bilgi istemiş ama cevap verilmeden alelacele şantiye alanı kurulmuştur. Bu uygunsuz durum üzerine, İBB tarafından 13 Haziran Pazar günü, İSKİ girişleri kullanılarak kurulan şantiye tahliye edilmiştir. Yani kurulduğu alandan kaldırılmıştır. Bunun üzerine; 13 Haziran'ı 14 Haziran'a bağlayan gece, saat 03.30'da buraya askeri birlikler gönderilmiştir. Bu alanda bir gerginlik ya da bir çatışma durumu olmadığı için, açıkçası bunu garipsedik. Askeri birliklerin koruması ve gözetiminde şantiye alanı, bölgedeki İSKİ yerleşkemizin yaklaşık 500 metre uzağına yeniden kurulmuştur. Şantiyenin, yapılacağı iddia edilen Kanal İstanbul projesinin 6 nolu köprüsü için kurulduğu ifade edilmiştir" diye konuştu.

Bakanla aynı anda Kanal İstanbul alanını ziyaret eden İmamoğlu espiriyi patlattı

"KANAL İSTANBUL DEĞİL, BAĞLANTI YOLU PROJESİ"

İmamoğlu, "Her ne kadar adına 'kanal projesi temel atma töreni' dense de açık kaynaklardan da ulaşılan bilgilere göre bu temel atma töreni, Kuzey Marmara Otoyolu'nun TEM Hasdal Kavşağı-Nakkaş Kavşağı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolu projesi olduğu gözlenmektedir. Bu güzergahtan geçecek yol, 2006 yılında 1/100.000 Çevre Düzeni Planında işlenmiştir. 29 Nisan 2010 tarihinde, dönemin Ulaştırma Bakanı tarafından İstanbul'a yapılacak 3. köprünün güzergahı bir basın toplantısıyla açıklanmıştır. Kanal İstanbul ise ilk kez 27 Nisan 2011 tarihinde açıklanmıştır. Yani bu güzergahtaki yol projesi, buraya yapılacak köprüye kadar Kanal İstanbul fikrinden 1 yıl önce belirlenmiştir" ifadesini kullandı.

Bakanla aynı anda Kanal İstanbul alanını ziyaret eden İmamoğlu espiriyi patlattı

İMAMOĞLU'NDAN BAKAN'A ESPRİLİ GÖNDERME

İmamoğlu, açıklamasının ardından köprünün ayağı için kurulan şantiyenin görüldüğü noktaya gitti. Burada gazetecilerin Ulaştırma bakanının da aynı dakikalarda aşağıda şantiye alanında olduğunu hatırlatması üzerine İmamoğlu, "Herhalde köprünün ayağının şantiyesini ziyaret etmeye geldi" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sazlıdere Barajı Ekrem İmamoğlu İstanbul Haberler

500

Yorumlar (15)

Cemalettin Şükrü Eren:

Kininizde çürüyün.sırf küçükçekmece gölünün kurtulması için kanal istanbul şart.dibi balçık.marmara denizi müsulajla boğuşurken çekmece gölünün yıllar sonraki halini düşünmek bile tedirgin eder insan planın.keşge izmit körfezinede yapılsa ,su sürkilasyonunu olduğu yerde müsulaj olmaz.

119
156
yanıtYanıtla
Dravid zwezda:

marmarada sirkülasyon yok mu ? müsilaja neden olan deniz sıcaklığının birkaç derece normal üzerine çıkması sanıyorum.

yanıt11
yanıt24
bekir bekir:

haa kin kin. istanbulun nüfusu akepe döneminde üçe katlandı. şimdi bi de ikiye katlayalım. kuzey ormanları gitsin, küçükçekmece gölü kurtulsun . pırıl pırıl zeka maaşallah

yanıt34
yanıt36
Şerafettin Şeker:

imamoğlu böyle hizmetlere alışık değil lafa bak sanki yunan BAŞBAKAMI İSKİ YOLUNU KULLANMIŞ LAN O YOL SENİN ÖZEL MÜLKÜNMÜ SEN NEYİ KULLANIYON BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN HASTANEYE YOL YAPMADIN TEMEL ATMAMA YAPTIN SENİ ANCAK YAPRAKLAR AKIŞLADI HADDİNİ BİL DEVLET İÇNDE DEVLET DWEĞİLSİN CHP BELEDİYELERİNİN Bİ TEK SEN DAHİL HAYIRLI Bİ İŞİN YOK METROYU GÖM YAPILANI YIK ALDIĞIN KREDİLER İLE METRO YAPICAKTI HERŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK DEME BİDAHA DÜNYA KABUSU YAŞIYOR

161
101
yanıtYanıtla
SMMM:

HANGİ ESPRİ?

195
55
yanıtYanıtla
yiğit :

yok temel atmama töreni için gelmiş

172
75
yanıtYanıtla
alperen:

sende laf atıcagına bır santıyeye gıtde gorelım neymıs efendım betona karsılarmıs neymıs efendım temel atmama torenı nan sız zaten ole bsey basaramazsınız kı ..vallahı ben bundan umutluydum cacık cıktı maalesef ..istanbula kım gelırse gelsın hangı partıden bır kadır topbas gıbısı daha gelmez..bunlar tuzla ıcmeler koprusunun etrafını 6 ayda zor yaptılar bırde pandemı var heryer bos kapalıyken rahat rahat calısma fırsatı varken vallahı oda eskı halınden daha beter oldu ..

139
79
yanıtYanıtla
cuneyt arkin:

Sen de bir projeye imza at be kardeşim, İstanbul'un canına okudun yazıklar olsun ......

112
44
yanıtYanıtla
Meryem İnci:

Espiri yapacağına is yap is anca espiri yapiyosun imamoğlu

73
25
yanıtYanıtla
Meryem İnci:

Is yap imamoğlu espiri yapma

62
30
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title