Haberler

İmamlara Kuş Gribi Konferansı

Bingöl'de İmamlara Kuş Gribi Konulu Konferans Verildi.

Bingöl'de imamlara kuş gribi konulu konferans verildi.

Tarım ve Sağlık il müdürlükleri işbirliği düzenlenen ve Hacı Hıdır Camii pasajı altında bulunan müftülüğe ait toplantı salonunda verilen konferansta, imamlara kuş gribi anlatılarak bilgilerin cemaatlerine anlatılması istendi. Yaklaşık 50 imamın katıldığı konferansta konuşan veteriner hekim Muzaffer Kaya, önlem alınması halinde kuş gribinin korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi. İmamların cemaatlerini bu konularda bilgilendirmeleri halinde bu konuda istenilen seviyeye gelineceğini vurgulayan Kaya; "Kanatlılarda görülen toplu ölüm durumlarında hastalıktan şüphelenmek gerekir. Bu durumda hemen yetkililere haber verilmelidir. Ayrıca bu durumlarda kanatlılara temas etmemeli ve olası temaslar sonrası eller sabunla yıkanmalıdır" uyarılarında bulundu.

Özellikle bu konuna köy imamlarına çok iş düştüğünü vurgulayan Muzaffer Kaya şunları söyledi:

"Köylerimizde kanatlıların açıkta dolaşması mümkün olduğunca engellenmeli, dolaşma alanlarının sınırlandırılmalıdır. Kümeslerin temizliğine dikkat edilmeli, kümese girip çıktıktan sonra eller yıkanmalıdır. Çiğ etler ve yumurta ile sebze ve meyveler temas etmemelidir. Ayrıca et ve sebzelerin kesildiği tahta ve bıçaklar mümkünse ayrı olmalı, aynı tahta ve bıçak kullanılacaksa çok iyi yıkanmalıdır. El yıkama hem kuş gribi hem de başka pek çok hastalıkta çok önemli bir eylemdir. Ancak özen gösterilerek yapılmalıdır. Doğru el yıkama için mutlaka sabun kullanılmalıdır. Kanatlı etleri ve yumurtalarının tüketilmesinde yukarıda hijyen kurallarına dikkat edilmesi durumunda ve uygun bir şekilde pişirilmesi halinde hiçbir sorun yoktur. 70 derece sıcaklıkta yarım saat pişirilen etlerde virüsün yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle herhangi bir şüpheyle çok önemli bir protein kaynağı olan beyaz et ve yumurtadan uzak durmak kesinlikle doğru değildir."i.

(MÇ-MET-Y) 25.04.2008 16:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title