Haberler

İddianamenin Okunması Tamamlandı

Güncelleme:

Silivri'de görülen, "Futbolda Şike" davasında 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı.

Silivri'de görülen, "Futbolda Şike" davasında 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Duruşmaya verilen arada konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Mayıs ayına kadar tutukluyuz" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan eski futbolcu Oğuz Çetin, ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, "Sevdiğimiz insanları görmek hiç hoş değil ve üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla" diye konuştu.

Taka Mehmet lakaplı Mehmet Bastoncu ise "7 aydır başkanı görmüyorum. O benim dostum. Ben içeride yatarım ama başkan Aziz Yıldırım yatamaz" dedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, Bastoncu'ya seslenerek, "Taka cuma günü sen geleceksin Cemil çıkacak. Onun yerine sen yatacaksın" diye espri yaptı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise eski sporcu olarak kulüplerini çok sevdiklerini ifade ederek, "İlk kez duruşmaya geldik. Diğer sanıklarda tanıdığımız kişiler. Dualarımız aklanmaları yönünde. Mahkeme Başkanına hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz. Hukuk ve yargının önüne geçilemez. Zamanında futbol oynayarak buradan ekmek yemiş insanlarız. Fenerbahçe etiketi olan bir takım. Ona sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konuşmadı.

Devam eden duruşmada 3 TRT spikeri tarafından okunan 401 sayfalık iddianame tamamlandı. İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından sanık avukatlarından Prof. Ersan Şen ayağa kalkarak, yetkisizlik itirazı ve tahliye talebinde bulunacağını ifade etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci bunun üzerine, "Size söz vermedim, oturun yerinize" diyerek Şen'i uyardı.

Şen'in yerine oturmasının ardından Mahkeme Başkanı Ekinci, duruşmanın işleyişine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ekinci, "Biz aralıksız olarak duruşmaları yapmaya devam edeceğiz. Duruşmaya ara vermeyeceğiz. Aradan kastımız bizim mahkemelerde ara 3-5 ay ertelenmesi anlamına gelir. Biz cumartesi-pazar ara vermek durumundayız. Önümüzdeki hafta Çağlayan'da duruşmalara devam edeceğiz. Pazartesi günkü celsede avukatların yetkisizliğe ilişkin taleplerini alacağız. Cuma günü öğleden sonra ise tahliye

taleplerini alacağız. Mart ayında Oda TV davasının duruşması var. Onun dışında yine bu davaya devam edeceğiz. Yine Nisan ayında da 2 hafta boyunca bu duruşmayı göreceğiz. Savunma bütünlüğünün bozulmaması için önce Olgun Peker'den savunmasını alacağız. İddianamede Peker grubu adı altında toplanan sanıkların ifadesini alacağız. O grup tamamlandıktan sonra Aziz Yıldırım grubunun savunmalarını alacağız" dedi.

Ekinci, daha sonra Avukat Ersan Şen'e yönelerek, "Şimdi buyurun talebiniz nedir?" diye sordu. Şen ise, "8 aydır devam eden bir tutukluluk söz konusu. Sizin her duruşmada biz talepte bulunmasak bile resen tutukluluğa ilişkin değerlendirme yapıp, bu konuda kararınızı açıklamanız gerekir. Tabi yine yetkisizlik itirazlarımız olacak" dedi. Başkan Ekinci de bunun üzerine Şen'e, "Talebinizi kısa tutunuz" dedi. Şen de, "Talebin kısası mı olur" diye itirazda bulununca Ekinci, "Talebiniz anlaşılmıştır avukat bey

yerinize oturun" dedi.

Ekinci daha sonra duruşmaya kısa bir süre ara verildiğini açıkladı. Duruşmaya ara verilmesinin ardından basın mensuplarının olduğu bölümden geçen Olgun Peker, savunmasına ilişkin bilgiler vermeye başladı. Peker'in peşinden aynı bölümden geçen Aziz Yıldırım ise Peker'e dönerek, "Ne anlatıyorsun. Mayıs ayına kadar tutukluyuz biz" dedi.

Mahkeme heyetinin verilen aranın ardından sanıkların tutukluluk durumuna veya yetkisizlik itirazına ilişkin kararını gerekçeli olarak açıklaması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Ersan Şen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title