Haberler

'İddialarımızın Belgesi de Dayanağı da Vardır'

Deniz Baykal, İddialarının Belgesi ve Dayanağı Olduğunu İfade Ederek, 'Namerttir Dedin mi, Kimse İspatlayamayacak. Eğer İspatlarsa, O Zaman Senin Mertliğin Kuşkulu Hale Gelir' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iddialarının belgesi ve dayanağı olduğunu ifade ederek, ''Namerttir dedin mi, kimse ispatlayamayacak. Eğer ispatlarsa, o zaman senin mertliğin kuşkulu hale gelir'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hesaplarının bir banka şubesinde toplandığı, bu bankanın şube müdürünün Başbakanlık örtülü ödeneğinin başına getirildiği'' yönündeki iddialarıyla ilgili bazı açıklamalar yapıldığını, bazı açıklamaların da yapılmadığını söyledi.

''Bir bankacılık öyküsü anlattık'' diyen Baykal, bir bankanın bir şubesinde görev almış bir insanın, nasıl bir kariyer tırmanışı içine girdiğini, bugün nerede bulunduğunu anlattıklarını kaydetti.

İddialar karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kişinin hiçbir şey söylemediğini kaydeden Baykal, ''Ama AKP yöneticileri, 'bunları kanıtlamayan namerttir. Belgesini gösterin' dediler. Şimdi bu arkadaşlarımıza istedikleri belgeleri göstermek istiyorum'' dedi.

Mülkiye müfettişleri ve hesap uzmanlarınca konuyla ilgili inceleme yapıldığını, konunun yargıya intikal ettiğini belirten Baykal, Danıştayın, Recep Tayyip Erdoğan'ın aralarında bulunduğu kişiler için dava açılması kararı verdiğini ve kararda ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının çeşitli ajanslar vasıtasıyla, başta falan televizyon kanalı olmak üzere televizyon kuruluşlarına kaynak oluşturmak için spot filmler yapılmasına ilişkin ihaleleri, mevzuata aykırı yapmışlardır'' denildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı raporlarından da alıntı yapan ve raporlarda, ''Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ve sosyal bir görüşten kaynaklanan bir amaçla cürüm işlemek için devasa teşekkül oluşturduğuna'' yer verildiğini savunan Baykal, konunun yargıya intikal ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title