Haberler

İçişleri Bakanı Atalay Kayseri'de

AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi Toplantısına Katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de Fazla Başvurulmayan Referandumun Doğru Siyasi Kararların Alınmasında Önemli Bir Rol Oynadığını Belirtti.

AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi toplantısına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de fazla başvurulmayan referandumun doğru siyasi kararların alınmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi toplantısı; İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ve Meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. 21 Ekim'de yapılacak olan referandum hakkında bilgi verilen toplantıda ilk sözü alan AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, seçim süreci içerisinde AK Parti'ye yönelik birçok oyunlar oynandığını öne sürerek bu zorlu

dönemlerin de geride kalacağını dile getirdi. 22 Temmuz seçimlerinde partinin Kayseri'de büyük başarıya imza attığını vurgulayan Cabat, "Bu büyük başarının ardında birbirimize olan güven ve samimiyetimiz yatmaktadır. Geçen 6 ay içerisinde yaşananları yüce Türk milleti gördü. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması haklı ve doğru bir mücadelenin sonucudur. Abdullah Gül'e yapılan haksızlıklara karşı hepimiz üzüldük. Ancak o zorlu süreç geride kaldı. İşimiz burada bitmiyor. Bu ülke için yapılacak çok şey var.

Şimdi önümüzde yeni bir süreç olan yerel seçimler var. Çalışma azmimizi ve gayretimizi kaybetmemeliyiz" dedi.

İl Başkanı Cabat'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 22 Temmuz tarihinin Türkiye'nin dönüm noktası olduğuna değinerek olumsuzluklara halkın gereken cevabı verdiğinin altını çizdi. Ekim 2006 tarihinde muhalefet partililerin yetkilileri ile milletvekili seçimlerinin 4 Ekim'de yapılması konusunda anlaştıklarını ifade eden Cabat, "Muhalefet partili yetkililer, seçimi 80 gün öne aldı. Seçim gününde muhalefet partisine halk cevap verdi. Biz daha önce milletvekili

ve cumhurbaşkanı seçimini 22 Temmuz'da yapalım demiştik. Tamamen hukuk dışı kurallara dayanarak bu öneriyi kabul etmediler. Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Sezer'e yeni cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda teklifte bulunduk. Ama kendisi bunu geri çevirdi ve cumhurbaşkanı seçimi referanduma gönderildi. 22 Temmuz'da görevi daha önce biten Cumhurbaşkanı, yeni hükümet listesini geri çevirmişti. Listenin yeni cumhurbaşkanına verilmesinde karar kıldı. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi boyunca önüne

gelen en önemli fırsatı engelledi. Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulması ile ilgili bir kanun vardı. Biz bu kanunun süresinin ileri bir tarihe alınmasını istedik. Geçmişte çok defa yapılan bu uygulamayı cumhurbaşkanı kabul etmedi. Biz seçim sürecinde üniversite yıllarında öğretim üyelerinin göstermediği konuları gördük" diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin gönüldaşlık partisi olduğunu söyleyerek siyasete ve siyasetçiye olan güveni AK Parti iktidarının geri getirdiğini belirtti. Bakan Atalay, Türkiye'de fazla başvurulmayan referandumun doğru siyasi kararların alınmasında önemli bir rol oynadığını dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılması, demokraside son virajlardan birinin alınmasıdır. Demokrasinin en önemli adımlarından birisidir. 1960 olayları ve 12 Eylül İhtilali'nin temel sebeplerinden biri cumhurbaşkanı seçimidir. Türkiye'de bugüne kadar her cumhurbaşkanlığı seçimi, ciddi gerginlikler ve rejim haline gelmiştir. Özal seçilirken de bizden önceki iktidar döneminde cumhurbaşkanı seçilirken de krizler çıkmıştır. Bizim dönemimizde 11. cumhurbaşkanının seçilmesinde aylar süren krizler

yaşanmıştır. Siyaset zor duruma düşmüş, kabul edilemeyecek hukuki yollar denenmiştir. İşte bu referandum, bunların hepsine çözüm getirecektir. Cumhurbaşkanının görev süresi bittiğinde halk sandık başına gidecek ve yeni cumhurbaşkanını seçecektir."

Türkiye'nin bütün problemlerini toplumun işareti ile çözdüğünü kaydeden Atalay, 22 Temmuz seçimlerinde Kayseri ve Türkiye'de büyük bir başarılar elde ettiklerini ifade etti. Hayatı boyunca ilk defa bir hemşehrisini Çankaya'ya gönderen Kayseri'nin Türkiye'de önemli yere geldiğini söyleyen Atalay, "Kayseri'yi ne kadar övsek yeridir. Kayseri ülkemizin kalkınmasında özel payı olan bir şehirdir. Siyaset sürecinde kendilerine ait kimlikleri var. Belediye teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine

ait ilkeleri bulunmakta. Kayseri kendi başına bir siyasi ekoldür. Kayseri; şehirleşme, siyasette bütünlük ve ekonomik kalkınma adına örnek model bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

(YS-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title