Haberler

Icc Türkiye Tahkim Günü Konferansı İstanbul'da Gerçekleştirildi

ICC Türkiye Tahkim Günü konferansı İstanbul'da gerçekleştirildiİSTANBUL - Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı ve TOBB işbirliğinde düzenlenen 'ICC Türkiye Tahkim Günü' konferansı İstanbul'da düzenlendi.

ICC Türkiye Tahkim Günü konferansı İstanbul'da gerçekleştirildi

İSTANBUL - Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı ve TOBB işbirliğinde düzenlenen 'ICC Türkiye Tahkim Günü' konferansı İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye'de milletlerarası ticari ve yatırım tahkiminin gelişimine katkıda bulunmak, İstanbul'u bir uyuşmazlık çözüm merkezi olarak ön plana çıkarmak ve Türk tahkim camiasının ulusal ve uluslararası seviyede tanıtımının hedeflendiği 'ICC Türkiye Tahkim Günü' konferansı İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirildi.

Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde düzenlenen konferansta, ICC Tahkiminin genel özellikleri ve güncel gelişmeler, uluslararası uyuşmazlıkların çözümünde cinsiyet çeşitliliği, ülkemizdeki uyuşmazlık çözümlerindeki zorluklar ve fırsatlara ilişkin konular ele alındı. Gerçekleştirilen konferansa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Genel Sekreteri Alexander Fessas, panelistler ve geniş bir davetli topluluğu katıldı.

"Tahkimin yaygınlaşması ve gelişmesi için çok önemli"

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, konuşmasına Başbakanlık'taki toplantı sebebi ile konferansa katılamayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun selamlarını ileterek başladı. Mete, gerçekleştirilen konferansın hem sektörel hem de hukuksal anlamda verimli olacağına inandığını belirterek, "Küresel bir aktör olarak Türkiye'nin dünya ve bölgesindeki ağırlığının daha da arttığı ve oldukça yoğun hissedildiği bir dönemi yaşıyoruz. Gelişen yatırım iklimi ve artan uluslararası ticareti ile Türkiye için tahkim giderek daha önemli hale geliyor. Geçmişte bu konuda iç hukukumuzda önemli düzenlemeler yapıldı. Bu dönemde tahkim alanında yaşanan tecrübelerin veya sıkıntıların değerlendirilmesi çok önemli. Bu bizim daha iyi uygulamalar üretebilmemiz için yol haritamızı şekillendirecektir. Diğer taraftan tahkim de sürekli kendisini yeniliyor. Zira ticaret iklimi ve koşulları, ihtiyaçlar sürekli değişiyor. İşte bütün bu konularda tecrübelerin paylaşılması, görülen eksiklerin ortaya konması tahkimin yaygınlaşması ve gelişmesi için çok önemli. İşte bu toplantıyı bunun için yapıyoruz. Hocalarımız, hukukçularımız, uzmanlarımız var. Özel sektör tarafı var. Tahkimdeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Hem sektörel anlamda, hem hukuksal anlamda ülkemizdeki uygulamaları konuşacağız. Çalışmamızın önümüzdeki süreç için çok verimli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Arabuluculukta yüzde 70'in üzerinde anlaşma oranı var

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ise organizasyonun tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri bakımından aydınlatıcı olacağına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"1 Eylül 2018 tarihi itibariyle iş davalarının büyük bir kısmında arabuluculuğa başvuru dava şartı haline gelmiş ve zorunlu olmuştur. Beş haftalık süre içerisinde 5 bin 328 uyuşmazlığın 3 bin 752'si arabuluculuk faaliyeti sonucunda anlaşma yoluyla sona ermiştir. Yüzde 70'in üzerinde bir anlaşma oranı karşımıza çıkmıştır ki bu da son derece memnuniyet verici bir durumdur. Böylece yargılama ile kıyas götürmeyecek ölçüde zaman ve emek tasarrufunun sağlanacağını net olarak görülmüş oldu. Masadan anlaşarak kalkan taraflar başta harç olmak üzere pek çok yargılama gideri kalemini ödemek külfetinden kurtulmuşlardır. Milletlerarası Ticaret Odası Tahkim Divanı'nın deneyimlerinin paylaşılacağı bu organizasyonun tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri bakımından aydınlatıcı olacağına, iş dünyamıza ciddi katkılar sunacağına inanıyorum".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bilal Uçar Halim Mete İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title