Haberler

Huzurevindeki Anneler, Yamula'da Huzur Buldu

Kocasinan Belediyesi, Anneler Günü'nde Kayseri Huzurevi'nde kalan annelere Yamula Barajı'nda farklı bir gün yaşattı.

Kocasinan Belediyesi, Anneler Günü'nde Kayseri Huzurevi'nde kalan annelere Yamula Barajı'nda farklı bir gün yaşattı. "Kayseri'nin Denizi" olarak bilinen Yamula Baraj Gölü'nde tekne turuna katılan ve göl kenarındaki marinada yemek yiyen anneler, hoşça vakit geçirdiklerini belirterek, "Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun" dediler.

Kocasinan Belediyesi'nin organizasyonunda huzurevinden alınan anneler, servis minibüsleriyle Yamula Baraj Gölü kenarındaki marinaya getirildiler. Burada göl kenarındaki limanda bekleyen tekneye binen yaşlı annelerin tekne turuna, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve etkinliğe konuk olarak katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. Yaşı ilerlemiş annelerle tek tek ilgilenen Çelik ve Büyükkılıç, onların Anneler Günü'nü kutlayarak birer gül hediye ettiler.

Tekne turunda açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladığını belirterek, "Cennet annelerin ayakları altındadır inanışına sahip bir dine mensup olarak, annelerimizi yılın 1 günü değil, her zaman en iyi şekilde anmalı ve her zaman el üstünde tutmalıyız. Cefakar ve vefakar annelerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Dinimizin gereği olarak, eğer anne ve babalarımız bizim yanımızda yaşıyorlarsa, bizim yanımızda yaşlanıyorlarsa, onlara 'Öf' bile demeden hizmet etmeliyiz. Anneler Günü, Babalar Günü, Kadınlar Günü olarak bazı günler belirlenmiş. Biz de bunları vesile kılarak onları anmayı, en iyi şekilde hizmet etmeyi aklımızdan çıkarmamalıyız. Biz bu günleri önemsiyoruz. Buradan tekrar bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı ve "Bu Anneler Günü'nde farklı bir etkinlik yapmak istedik. Huzurevinde kalan annelerimizi Yamula Barajı'na getirerek bir tekne turunda onlarla buluşmak istedik ve şimdi buradayız. Annelerimize ne yapsak azdır, onların hakları asla ödenmez ama biz de elimizden geleni yapmalıyız. Bugün huzurevinde kalan annelerimizle burada buluştuk ve birlikte bir tekne turu yapıyoruz, daha sonra hep birlikte yemek yiyeceğiz ve hoşça vakit geçireceğiz. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra da mahallelerimizdeki yaşlılarımızı ve annelerimizi gruplar halinde Kayseri'nin denizine getirip bu güzellikleri görmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Etkinliğe katılan annelerle yakından ilgilenen Çelik ve Büyükkılıç, annelerin tek tek ellerini öperek hayır dualarını da aldılar. Etkinliğe katılan anneler ise, huzurevindeki hayatlarından gayet memnun olduklarını, huzurevi görevlilerine çok teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Allah sizlerden razı olsun. Bize böylesine güzel saatler yaşattınız. Buralara gelmek ve bu güzellikleri görmek çok güzel" dediler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mustafa Çelik Anneler Günü Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title