Haberler

İnternette Görüp İstiridye Mantarı Yetiştirmeye Başlayan 3 Arkadaş Köşeyi Döndü

Güncelleme:

Zonguldak'ta, internette araştırdıktan sonra 1 ton ile hobi olarak istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan 3 arkadaş, şimdi 15 ton ile taleplere yetişemiyor.

Zonguldak'ta 1,5 sene önce, internette araştırdıktan sonra 1 ton ile hobi olarak istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan 3 arkadaş şimdilerde 15 ton ile taleplere yetişemiyor. 3 arkadaş istiridye mantarını 10 lira veya 12 liraya satıyor.

1 TON İLE BAŞLADI, TALEPLERE YETİŞEMİYOR

Zonguldak'ta 2 arkadaşı ile birlikte internette araştırdıktan sonra hobi olarak ilk başlarda küçük bir yerde 1 ton ile istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan Nusret Eryılmaz, mantara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve şimdilerde ise kiraladıkları bir depoyu tesis haline getirerek 15 ton ile talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1,5 sene önce Zonguldak'ta kurdukları tesis ile üretime başladıklarını ve tadı kırmızı ete en yakın olan istiridye mantarın olduğunu belirten Nusret Eryılmaz, şunları söyledi:

İnternette Görüp İstiridye Mantarı Yetiştirmeye Başlayan 3 Arkadaş Köşeyi Döndü

"HOBİ OLARAK BAŞLADIK, TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ"

"İstiridye mantarı işine yaklaşık 1,5 sene önce 3 arkadaş hobi olarak başladık. Baktık ki işler yolunda gidiyor. İşimizi büyütmeye çalıştık. Şuanda çok memnunuz ve ekstradan bir gelirimiz oluyor. Mantar protein olarak et ile aynı seviyede hatta protein olarak etten daha yüksek. Halktan talep çok şuanda Zonguldak'ta talebi karşılayamıyoruz. Burayı tek ünite olarak açmıştık ve şuanda yan tarafa ikinci ünitemizi de hazırladık. İlk başlarda hobi olarak başlamıştık şimdi ise talebi karşılayamıyoruz. Yapacak olan arkadaşlarımız varsa da yardımcı olabiliriz.

İnternette Görüp İstiridye Mantarı Yetiştirmeye Başlayan 3 Arkadaş Köşeyi Döndü

"KİLOSUNU 10 LİRA VEYA 12 LİRAYA SATIYORUZ"

Zonguldak'ta piyasası pazarı bol bir ürün vatandaşlar tarafından beğeniliyor. Çeşitli yemekleri yapılıyor. Kebapçılarda kebabı yapılıyor. Yaklaşık kilosunu 10 lira veya 12 liraya satıyoruz. Böyle bir tesisi yapmak yaklaşık 50 bin TL maloluyor. İnternetten araştırdık biraz zaten marketlerde vardı. Bundan sonraki aşamada ikinci ünitemiz hazır zaten oraya devreye sokup Zonguldak piyasasına karşılamaya çalışacağız. Bu işe 1 ton ile başladık şuanda 15 tonluk üretim hane yaptık. 15 tondan aldığımız ürün ile Zonguldak piyasasına dağıtıyoruz. İlk mahsulü aldıktan 15 gün sonra ikinci mahsulü alıyoruz. 10 gün sonrada üçüncü mahsulü topluyor. Her mahsulü topladığımızda üretim biraz daha düşüyor.

İnternette Görüp İstiridye Mantarı Yetiştirmeye Başlayan 3 Arkadaş Köşeyi Döndü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

NusrEt Steakhouse Zonguldak 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

ali:

mantar dediğiniz şey bakteri ve virüstür. hiç bir besleyici değeri yoktur. gidin piliç eti veya balık yiyin.

11
70
yanıtYanıtla
HAYRİ.:

doğada kendiliğinden yetişenleri tavsiye ederim. çok besleyici ve faydalı. özellikle MALGADİN mantarının üzerine mantar tanımam.

yanıt18
yanıt4
imalattan halka:

bizde diyorduk ki bu ülkede neden MAL YETİŞMİYOR. . seni görememişler BU ZAMANA KADAR NERELERDEYDİN SEN. . .

yanıt86
yanıt6
Hadi beh:

Tiamin, Riboflavin, Niasin, Biotin, Vitamin C, Fosfor, Potasyum ve Bakırdan zengin olup vitamin ve mineral içeriği açısından çok zengindir. Bu fitobesin içeriği mantarı; kalp sağlığını korumada, bazı kanser türlerinde ve kanser tedavisi sırasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkin rol oynamasını sağlamaktadır.

yanıt0
yanıt1
CAHIL ALI:

Cahilsin dostum mantar canlılar aleminin beş ana aleminden biridir. bakteriler kendiler ayrı bir alem virüsler canlı bile değil. Mantarlarda çinko fosfor demir protein bolca var sen yemezsen yeme. Senin yediğin 15 günde yetişen piliç kesin aşırı sağlıklıdır (!)

yanıt5
yanıt1
kemalettin..:

sende bişey bliyorsan dişim çıksın. . mantar dediğin şey mantardır

yanıt0
yanıt2
yok artik daha neler:

Aferin hemserim sana, bravo. ama sakin olaki kalkipta MANTAR-BANK kurupta milleti dolandirmaya kalkisma . yoksa döverim haaa :-) haydi yolun acik olsun.

36
9
yanıtYanıtla
ASABİ:

ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTERİLDİ BU SENE ŞEKER PANCARI ÜRETİCİLERİN ELİNDE KALDI ARTIK BUNDAN SONRA KİMSE PANCAR EKMEZ NASIL OLSA DOLARIMIZ BOL DIŞARIDAN DÖVİZLE MISIR ŞURUBU İTHAL EDİP MİLLETİ ZEHİRLERİZ ONDAN SONRA ŞEKER HASTASI OLAN MİLLETİ DIŞARIDAN DÖVİZLE ALACAĞIMIZ İLAÇLARLA TEDAVİ EDERİZ BU MEMLEKETİN İDARECELERİNE HAYRANIM MEMLEKETİ NE GÜZEL YÖNETİYORLAR BAKIN MİLLET BAHÇELERİ AÇILDI NE HARİKA HÖYYYYT DAHA NE İSTİYORSUNUZ SUSUN OTURUN SESİNİZİ ÇIKARMAYIN ALKIŞŞŞ ŞAK ŞAK ŞAK

23
5
yanıtYanıtla
tırcı osman:

bende midye alıyorum abi organik, bahçede yetiştiriyorlar doğal gübre kullanıyolar abi, yengeç de var abi tarlada, bende yan yan yürümeye başladım son zamanlarda abey

15
11
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Helal olsun diyorum,,,çalışana herzaman saygı duyuyorum..

11
5
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title