Haberler

'Hayır! Benim Babaannem Gibi Olsun' Etkinliği

Farklı Eylemleriyle Dikkat Çeken Başörtüsü Yasağına Karşı Çıkan Genç Siviller Hareketi, Başörtüsü Tartışmalarıyla İlgili Bir Dizi Etkinlik Düzenliyor İlk Etkinlik: 'Hayır! Benim Babaannem Gibi Olsun'

Farklı eylemleri ile dikkat çeken Genç Siviller Hareketi, başörtüsü tartışmalarıyla ilgili bir dizi etkinlik düzenliyor. Başörtüsü yasağına karşı çıkan hareket, bu kapsamdaki ilk etkinliğini "Hayır! Benim babaannem gibi olsun" adı altında pazar günü Galatasaray Postanesi önünde yapacak.

Kendilerini "Bu ülkenin hastanelerinde doğmuş, okullarında okumuş olan, kimseden ne çok ne de az herkes kadar bu ülkenin sahibi olan, herkes gibi Cem Yılmaz esprilerine gülen, Babam ve Oğlum filminde ağlayan, kimsenin üniformasını giymeyen, şiddetle uzaktan yakından bir alakası olmayan, uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek isteyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan vatandaşları" olarak tanımlayan Genç Siviller, başörtüsü özgürlüğüne tam destek veriyor. Başörtüsü tartışmalarıyla ilgili bir dizi etkinlik tertip eden Genç Siviller mensupları, bu kapsamda 3 Şubat pazar günü saat 13.30'da Galatasaray Postanesi önünde bir araya gelecek. Konuyla ilgili Genç Siviller'in internet sitesinden (http://www.gencsiviller.net) bir duyuru yapıldı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Babaanne ve anneanne fotoğraflarıyla Galatasaray Postanesi önünde toplanıyoruz. Kargaların bile güldüğü başörtüsü yasağına yine kargaların bile güleceği çözüm önerileri getirenleri kendi yöntemimizle eleştireceğiz. 'Hayır! Benim babaannem gibi olsun' açıklamasıyla aslında babaannelerimizin de tek tip olmadığı, kimsenin kimse gibi olmak zorunda olmadığı, eğer mutlaka babaanneler gibi giyinmek gerekiyorsa sadece başörtülü kızların değil başı açık kızların da bu çağrıya kulak vermesi gerektiği savunulacak." (OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title