Haberler

Hayati Yazıcı: "Kılıçdaroğlu Başarılı Bir Taktik Uyguladı"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Hem cumhurbaşkanlığına adaylık hem de milletvekilliği seçiminde aday olunabilseydi emin olun bugün Muharrem İnce değil Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaktı.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Hem cumhurbaşkanlığına adaylık hem de milletvekilliği seçiminde aday olunabilseydi emin olun bugün Muharrem İnce değil Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaktı. Kılıçdaroğlu başarılı bir taktik uygulamıştır. Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmayan rakibini cumhurbaşkanı adayı göstermek suretiyle onu diskalifiye etmiştir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimde CHP'nin Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hem parti genel başkanı hem de milletvekili olarak kalmayı tercih ettiğini ve parti içinde önemli bir rakibi olan Muharrem İnce'yi saf dışı bırakmak için aday gösterdiğini belirten Yazıcı, "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci dolayısıyla Kılıçdaroğlu aday olup olmadığı veya aday belirlenip belirlenmediği hususunda sorulan sorulara, 'Uyum yasası çıksın ondan sonra karar vereceğiz' cevabını veriyordu. Neyi bekliyordu? Kılıçdaroğlu, çıkacak olan uyum yasasında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin aday olabilecek olanların aynı gün yapılacak seçimde hem milletvekilliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağına kendisini endekslemişti. Yani hem cumhurbaşkanlığına adaylık hem aynı gün yapılacak olan milletvekilliği seçiminde aday olunabilseydi emin olun bugün Muharrem İnce değil Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaktı. Niye olmadı? Çünkü, sonuçlar aşağı yukarı anketlerden belli, toplumsal olaylardan, kamuoyu yoklamalarından belli ve bu işin favorisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan önde gidiyor. Cumhurbaşkanımızın adaylığını da bugün AK Parti ve MHP olarak YSK'ya bildirmiş olduk. CHP Genel Başkanı, o süreci beklemek suretiyle kendi durumunu garantiye aldı. Hem milletvekilliğini hem de partinin başında Genel Başkan olarak milletvekili olarak kalmayı tercih etti. Parti içerisinde çok önemli bir rakibi vardı, o da Muharrem İnce. Ona da bir imkan verir gibi gözüküp hem de o süreçlerde Muharrem İnce'nin potansiyelini azaltmak, konumunu zayıflatmayı hedefliyordu. Bence burada Kılıçdaroğlu başarılı bir taktik uygulamıştır. Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmayan rakibini cumhurbaşkanı adayı göstermek suretiyle onu diskalifiye etmiş ve aynı zamanda bu rakibinin milletvekili adayı olmasını önlemek suretiyle CHP'nin olası meclis grubunda İnce'nin yer almasını bu manevrasıyla önlemiş oldu" açıklamasını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title