Haberler

Hatay: İskenderun'daki Sel Felaketi

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İlçedeki Sel Felaketinden Yaklaşık 20 Bin Kişinin Etkilendiğini Belirterek, "Kendi Konutumu da Su Bastı, Ben de Sel Mağduruyum" Dedi.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, ilçedeki sel felaketinden yaklaşık 20 bin kişinin etkilendiğini belirterek, "Kendi konutumu da su bastı, ben de sel mağduruyum" dedi.

Horozoğlu, dün akşam başlayan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğünü belirterek, felaketten etkilenenlere yardımların ulaştırılması çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İskenderun'da yaklaşık 20 bin kişinin sel felaketinden etkilendiğini kaydeden Horozoğlu, "Yağmurun durmasının hemen ardından belediye ekipleriyle birlikte diğer sivil savunma ekipleri kurtarma alarma geçti. Kentimizde şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Bir kayıp müracaatı da yapılmadı. İskenderun Emniyet Müdürlüğü'nde bir müracaat masası oluşturuldu. Şu ana kadar 3 bin kişi bu masaya mağdur oldukları için müracaatta bulundu. Çalışmalarımızı en üst düzeyde sürdüreceğiz" dedi.

Horozoğlu, sel felaketi sırasında kendi konutunu da su bastığını belirterek, "Ben de sel mağduruyum" diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan da yaptığı açıklamada, yarına kadar hayatın normale dönmesini beklediklerini belirterek, "İskenderun'un alt yapısı 6 saat aralıksız yağan yağmura dayanıklıydı. Ancak, Fransızların Hatay'ı işgali sırasında yaptırılan Feyezan Kanalı'nın taşması İskenderun'da sele neden oldu. Belediye olarak çalışmalarımız süratle devam etmekte. İnanıyorum ki yarın öğle saatlerine kadar halen sular altında olan şehir merkezinde hayat normale dönecek. İskenderun halkına geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan kentteki suların bir bölümünün çekildiği, ancak bazı mahallelerin hala sular altında olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title