Haberler

Arkadaşından aldığı hatalı basım 100 TL'yi 70 bin TL'ye satıyor

Güncelleme:

Samsun'da, arkadaşının bozdurması için verdiği paranın hatalı basım olduğunu fark eden Berkan Sevinç, bankadan orijinal olduğunu onaylattığı 100 TL'yi 70 bin TL'ye satışa çıkardı.

Bafra'da kasapta çalışan Berkan Sevinç (19), arkadaşı tarafından bozulması istenilen 100 TL'yi kasada para olmadığı için kendisi bozdu. Daha sonra 100 TL'de bir sıfırın eksik olduğunu fark eden Sevinç, bankaya götürdüğü paranın hatalı fakat orijinal olduğunu öğrendi. Hatalı para hakkında internetten araştırma yapan Sevinç, koleksiyoncular tarafından satın alındığını öğrendi. 100 TL'yi 70 bin TL'ye satışa çıkaran Sevinç, eğer satabilirse kazandığı parayla hayalini kurduğu üniversite eğitiminin masrafını karşılamak için kullanacak.

Arkadaşından aldığı hatalı basım 100 TL'yi 70 bin TL'ye satıyor

"KASADA PARA OLMAYINCA CEBİMDEN BOZDUM"

Kasapta çalıştığı sırada arkadaşının, getirdiği 100 TL'yi bozmasını rica ettiğini söyleyen Sevinç, "Dükkanın kasasında 100 TL'yi bozabilecek pozuk para olmadığını görünce cebimden bozdum. Daha sonra parayı kontrol ederken 100'ün bir sıfırının eksik olduğunu fark ettim. Acaba sahte mi, diye düşünerek bankaya kontrol ettirdiğimde, paranın orijinal ama hatalı olduğunu öğrendim. Sonra internetten yaptığım araştırmada bu paraların alıcısının olduğunu ve büyük paralar ettiğini öğrendim" dedi.

Arkadaşından aldığı hatalı basım 100 TL'yi 70 bin TL'ye satıyor

"ÜNİVERSİTE MASRAFLARIMI KARŞILAYACAĞIM"

Çok farklı fiyatlara satışa çıkarılmış hatalı basım paralar olduğunu fark ettiğini belirten Sevinç, "Yani altı üstü 100 TL, 'Kaç paraya satılabilir ki?' diye düşündüm. Her türlü fiyatı yazan insan varmış, ben de 70 bin TL'ye satışa çıkardım. Eğer satabilirsem okul masraflarımı karşılamayı ve ihtiyacı olan tanıdıklarımın ihtiyaçlarını gidermeyi düşünüyorum" dedi.

Parayı kendisinden bozmasını isteyen arkadaşı ile de sonradan konuştuğunu anlatan Sevinç, "Kendisi fark etmeden bana vermiş parayı. 'Şans senden yanaymış' dedi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bafra Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

bu ne lan:

ya, arkadaş. bu hatali basim paralarda milletin geçim kaynaği oldu ha. bu ne lan böyle, zirt, pirt.

3
0
yanıtYanıtla
anlam veremiyorum:

şu hayelleri saçmalalıkları ne zaman bırakacaksınız

3
0
yanıtYanıtla
bi bitmediniz!!:

bi bitmediniz!!

3
0
yanıtYanıtla
svs:

Bedavadan para kazanma hayaliniz bir bitmedi.

3
0
yanıtYanıtla
okuyucu:

98 tl vereyim :)

2
0
yanıtYanıtla
Sancez:

Bu hatalı basım paranında suyu çıktı iyice Bir değil iki değil bu ne be

2
0
yanıtYanıtla
ahmet:

bi bitmedini reklam yapmayı bırakın şunlara üreyip duruyorlar

2
0
yanıtYanıtla
zaza:

o na o kadar para vereçek salak nerdeeeeee

1
1
yanıtYanıtla
ben ben:

sirf öğrenci diye verilir o kadar para. ne olacakki.

yanıt0
yanıt1
vay be:

ya, arkadaş. bu hatali basim paralarda milletin geçim kaynaği oldu ha. bu ne lan böyle, zirt, pirt.

yanıt1
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title