Haberler

Hartum: Türk Doktorlar Heyeti Sudan'da

Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanı Kamuran Özden ile 31 kişilik uzman doktorlardan oluşan Türk heyeti Sudan'ın başkenti Hartum'a geldi. Sudan'da bir hafta kalacak olan heyet, Sudanlı meslektaşlarına eğitim verecek.

Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanı Kamuran Özden ile 31 kişilik uzman doktorlardan oluşan Türk heyeti Sudan'ın başkenti Hartum'a geldi. Sudan'da bir hafta kalacak olan heyet, Sudanlı meslektaşlarına eğitim verecek.

Uzman doktor heyetiyle beraber Hartum'a gelen Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanı Özden, doktor ekibinin arasında göz, kulak, burun, iç hastalıkları ve kadın doğum gibi birçok alanda uzmanın yer aldığını ve bir haftalık süre içerisinde çeşitli hastanelerde tedavi ve ameliyatlar yapılacağını söyledi. Ayrıca Hartum'daki meslektaşların eğitilmesi gibi konularda da çalışmalar yapılacağını belirten Özden, iki ülke arasında 10 Aralık 2003'te imzalanan sağlık alanındaki protokolün yenilenmesi için de görüşmeler yapılacağını ve bu çerçevede Sudan'da tedavisi yapılamayan 100 hastanın her sene Türkiye'de ücretsiz tedavi edileceğini açıkladı. Heyet, sabah saatlerinde Sudan Sağlık Bakanı Tabyta Bütrus'u makamında ziyaret etti. Bakan Butruş, Türk heyetini Hartum'da görmenin mutluluk verici olduğunu, Nyala'da Türk Kızılay'ı tarafından yapılan çadır hastaneye yaptığı ziyarette, ülkesi adına sevindirici gelişmeler gördüğünü söyledi. Ayrıca bu ziyaret vesilesiyle Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı da ülkesine davet etti. Heyet Başkanı Özden ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine önem verdiklerini, gösterilen ilgi için ekibi adına teşekkür etti.

Daha sonra basın toplantısına katılan taraflar, buluşmadan duyulan memnuniyeti ve yeni protokolün imzalanması için çalışmalar yapılacağını açıkladıktan sonra, Türk Kızılay'ı tarafından Nyala'da kurulan çadır hastanenin ziyaret görüntüleri basına gösterildi. Sabah itibarıyla hemen hemen tüm branşlardaki Türk doktorların çeşitli hastanelerde Sudanlı meslektaşlarıyla faaliyete başladıkları da belirtildi. Toplantının sonunda Türk Hükümeti'ne, Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür iletildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title