Haberler

Hanover: Fransa, Yeni Zidane'ını Buldu

Dünya Kupası ikinci turunda İspanya'yı eleyerek, çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Fransa'da, yeni Zidane diye anılan Frank Ribery konuşuluyor.

Dünya Kupası ikinci turunda İspanya'yı eleyerek, çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Fransa'da, yeni Zidane diye anılan Frank Ribery konuşuluyor.

Dünya Kupası kadrosuna çağrılması sürpriz sayılan ancak grup maçlarında ve son oynanan İspanya maçında gösterdiği performansla Fransa'nın en etkili oyuncularından birisi olan eski Galatasaraylı Frank Ribery, ülkesinde yeni Zinedine Zidane olarak lanse edilmeye başlandı. Özellikle Fransız taraftarlar ve milli takımın tecrübeli oyuncuları, Ribery'nin oyun tarzını 1990'lı yıllarında başında yıldızı parlayan Zidane'a benzetiyorlar.

Fransa Milli Takımı'nın Meksika ile geçtiğimiz ay Stade de France'de oynadığı hazırlık maçında, ilk kez milli takım formasını giyen Ribery, o gün 80 bin taraftar tarafından ayakta alkışlanmıştı. Hızla yükselen form grafiği ile Marsilya'da da başarılı olan Ribery daha sonra Dünya Kupası kadrosuna çağrıldı ve takımını çeyrek finale taşıyan isimlerin başında geldi. Özellikle İspanya maçında takımı 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, mücadeleci futbol sergileyen Ribery, güzel futbolunu bir de golle süslemeyi başardı. Ribery'nin bu başarısı Dünya Kupası'ndan sonra futbolu bırakacaklarını açıklayan Zidane ve Viera'dan sonra yıldız sıkıntısı çekmekten korkan Fransa'yı da rahatlatmış oldu.

Fransa şampiyonu Lyon'a transferi gündemde olan Ribery, bu başarısıyla ilgili olarak ise mütevazı konuşmayı tercih ediyor. Fransız basınına açıklamalarda bulunan Ribery, "Bu benim için çok büyük bir olay. Kendim ve ailem için, yaşamımda çok büyük bir tecrübe oldu. Ancak ben her zaman kendime inanmıştım. İspanya maçını kariyerimin en önemli anlarından birisi olarak hatırlayacağım. Çünkü, bu maç ve attığım gol bana, güven ve güç verdi" dedi. Ribery, çeyrek finalde cumartesi günü Frankfurt'ta son Dünya Şampiyonu Brezilya ile yapacakları maçla ilgili olarak ise "Brezilya ile oynamak bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Ronaldo, Roberto Carlos, Cafu ve Ronaldinho gibi yıldızlara karşı oynamak çok önemli. Ancak bizim takımımızda da süper yıldızlar var" diye konuştu.

Bu arada, Fransa'nın defans oyuncusu Eric Adibal ise takım arkadaşı Ribery'ye övgüler düzerek, "Ribery, takım ruhuna ayak uydurabilen ve takımını ateşleyen bir oyuncu. O, geleceğin en önemli oyuncularından birisi olacak. Frank, her zaman çok diri ve hareketli bir futbol oynuyor. Bence onun varlığı Fransa için mükemmel bir olay" şeklinde sözlerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title