Haberler

Hamburg'da Yılın Yaz Şarkısı Filiz Yil'dan

Hamburg kentinde yaşayan ses sanatçısı ve oyuncu Filiz Yil, kendi yazıp bestelediği hareketli "Engel" şarkısıyla, Almanya'da müzik çevrelerinin gündeminde.

Hamburg kentinde yaşayan ses sanatçısı ve oyuncu Filiz Yil, kendi yazıp bestelediği hareketli "Engel" şarkısıyla, Almanya'da müzik çevrelerinin gündeminde.

Asıl adı Filiz Yıldırım olan, sahnede Filiz Yil adını kullanan Hamburg'daki Mut Tiyatrosunda düzenlendiği basın toplantısıyla şarkıyı ve tarihi Schwerin Şatosunda çekilen şarkının içeriğine uygun hafif gizemli ve romantik klibi kamuoyuna tanıttı.

Göçmen ailenin kızı

1970li yıllarda göç kervanına katılarak Almanya'nın Bremen kentine gelen yedi çocuklu ailenin kızı olan Filiz Yil, Hamburg Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun (HAW) Basın ve Bilişim bölümünden mezun. Editör ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalıştığı mesleğinin yanı sıra 12 yaşından beri tutkuyla bağlı olduğu müzikle ilgilendiğini ve şimdiye kadar yüzlerce şarkı sözü ve şiir yazdığını belirten güzel sanatçı, "Ama müzik çalışmamı yaparken hiç bunları bir gün yayınlarım düşüncesiyle işe koyulmadım. Bu tamamen kendi dinamizmi içinde gelişti. Fakat şimdi gösterilen ilgiyi fark edince açıkçası daha önce yayınlamaya başlasaydım diyorum" şeklinde konuştu.

Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi'nin etkisinde

İlk solo ve gruplarla müzik çalışmalarına 15 yaşında başladığını sözlerine ekleyen Filiz Yil, her şarkı sözü ve bestesinde kendi hayatından ve tecrübelerinden bir şeyler bulunduğunu kaydetti. Eserlerinde çok sevdiği Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi'nin şarkılarının büyük etkisi olduğunu belirten Hamburglu sanatçı, müziğin yanı sıra Almanya'nın en eski devlet sahnesi olan Deutsches Schauspielhaus ve Mut Tiyatrosunda da oyunculuk yapıyor.

İnsanlara anlık ta olsa neşe ve keyif vermek

Dünyanın savaşlar, açlık ve felaketlerle sarsıldığı ve insanların haberleri izlemeye cesaret edemediği çağımızda, şarkılarıyla insanlara anlık ta olsa neşe, keyif, kısacası bir başka dünyaya dalma fırsatı vermek istediğini söyleyen Filiz Yil, "Taşıdığım karakter özelliklerim bir çok besteme de yansıyor. Bazı şarkılarım çok duygusaldır, bazıları da çok umursamaz. Duruma göre çok üzülürüm, ama duygularımla yüzleşir asla dibe vurmam. Belki çok ağlarım ama sonunda güler geçerim" dedi.

Branşın uzmanlarıyla çalıştı

"Engel" parçasının prodüksiyonunda için Sezen Aksu ve Ajda Pekkan gibi daha bir çok ünlü sesle çalışan, tecrübeli aranjör Mehmet Esemen, klarnet üstadı Hasan Dağlar ve Candan Erçetin gibi sanatçılara çalan Yaylılar Grubu Gündem ile çalıştığını sözlerine ekleyen Yil, klibi ise Haziran ayında Riccardo Giese, Dawid Paczkowski, Gregor Schuster, Stephan Giese, Maik Paap ve Pia Lange'den oluşan ekibin çektiğini kaydetti. Konser çalışması için yoğunlaştığını söyleyen sanatçı, ilgi duyanların www.filiz-yil.com veya da https: //www.facebook.com/FiliZYiLofficial/ üzerinden kendisiyle iletişime geçebileceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü:

Filiz Yil konuşuyor

Klip şarkısı - Askerzadeh

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ajda Pekkan Sezen Aksu Almanya Mut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title