Haberler

Hamaney, ABD'nin Yargılanmasını İstedi

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "İnanıyorum Ki Bir Gün Gelecek Halihazırdaki ABD Başkanı ve Yöneticileri, Irak'ta Sebep Oldukları Faciadan Dolayı Uluslararası Adil Bir Mahkemede Yargılanacaklar" Dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "İnanıyorum ki bir gün gelecek halihazırdaki ABD Başkanı ve yöneticileri, Irak'ta sebep oldukları faciadan dolayı uluslararası adil bir mahkemede yargılanacaklar" dedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Tahran Üniversitesi'nde bugün verdiği cuma hutbesinin ikinci bölümünde, ABD'nin Irak'ı işgali, Büyük Ortadoğu Projesi, İsrail'in 33 gün savaşındaki yenilgisi, İran'ın düşmanları karşısındaki mücadelesi gibi konuları ele aldı. Ayetullah Hamaney, asıl hedefi İran'ı muhasara altına almak ve İsrail'i bölgede merkez konumuna getirmek olan ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin Filistin, Lübnan ve Irak'taki gelişmelerle başarısızlığa uğradığını belirtti.

Irak'ın işgalini ve İsrail'in Lübnan'a saldırmasını söz konusu projenin parçaları olarak değerlendiren Hamaney, neticede ABD'nin Irak'tan çıkış çareleri aradığını ve İsrail'in de Hizbullah karşısında tarihi bir yenilgi aldığını söyledi. Bölgedeki en zengin ülkelerden Irak'ın işgalle birlikte viraneye çevrildiğini, Irak halkının her açıdan zor durumda bırakıldığını ifade eden Hamaney, Irak'a teröristlerin ve terörizmin ABD ile birlikte geldiğini bildirdi.

ABD'nin başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası toplum tarafından mahkum edildiğini ve insanların nefretini kazandığını belirten Hamaney, "İnanıyorum ki bir gün gelecek hali hazırdaki ABD Başkanı ve yöneticileri, Irak'ta sebep oldukları faciadan dolayı uluslararası adil bir mahkemede yargılanacaklar" diye konuştu.

ABD ve Batılılar'ın İran İslam İnkılabı'nı dize getirmek, yok etmek için 8 yıllık savaş da dahil her türlü baskı, yaptırım ve tehditlere başvurduğunu kaydeden Hamaney, İran İslam İnkılabı'nı ortadan kaldırma projesinin yenilgiye uğradığını söyledi. İran halkının şuuru ve uyanıklığı sayesinde müstekbirlerin her türlü projelerinin neticesiz kaldığını anlatan Hamaney, İran halkına hitaben, "Öyle yapın ki, düşman sizi tehdit etmeye bile cüret edemesin" dedi.

İran halkından sahip oldukları değerlerin kıymetini bilmesini isteyen Hamaney, siyasi, ilmi, iktisadi, askeri ve manevi açıdan geçmişe göre oldukça ileride olduklarını belirtti. Hamaney, "Kudüs Günü" olarak ilan edilen Ramazan'ın son cuması için şimdiden hazırlıklara başlanmasını istedi.

Cuma namazına İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran Meclis Başkanı Haddad Adil ve İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi'nin yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili ve yüz binlerce kişi katıldı.

(SS-CC-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title