Haberler

'Halk Seçimlerde Açık ve Net Mesaj Verdi'

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığına İlişkin Halkın Seçimlerde Açık ve Net Mesaj Verdiğini Belirtti. Bu Mesajdan Herkes Hissesine Düşeni Almalıdır' Dedi.

Eski Ulaştırma Bakanı ve Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin halkın seçimlerde açık ve net mesaj verdiğini belirterek, "Hem siyasetçiye mesaj var, hem başkalarına mesaj var. Bu mesajdan herkes hissesine düşeni almalıdır" dedi. Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçiminde genel kurula girme kararı alan MHP'yi de bu tavrından dolayı kutladı.

Eski Bakan Binali Yıldırım, bugün akşam saatlerinde TBMM'ye gelerek milletvekili kaydını yaptırdı. Yeni dönem için yeniden parmak izi veren ve kayıt yaptıran Yıldırım, işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, 60. Hükümet'te görev alıp almayacağına ilişkin sorular üzerine, "Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bizim böyle bir hesabımız, kitabımız olamaz. Biz ne görev takdir edilirse onu seve seve yaparız" diye konuştu. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik dün yaptığı

açıklamalarının hatırlatılması ve "AK Parti'nin adayı Abdullah Gül diyebilir miyiz?" sorusu üzerine ise Yıldırım, kimin aday olacağı ile ilgili bugünden bir tahminden bulunmanın hem meclis iradesi hem de aday olacak kişiler açısından uygun düşmeyeceğini vurguladı. Milleti en iyi şekilde temsil edecek birinin mutlaka aday olacağını ifade eden Yıldırım, "Bu dönemde hem seçim sonuçlarının oluşması, hem partilerin seçim öncesinde yaşananlardan tecrübe çıkarmış olmaları ve buna göre olumlu yaklaşımları ülke

açısından bir kazanımdır" değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde genel kurula girme kararının hatırlatılması üzerine, "MHP'nin demokrasi açısından duyarlı davranışını kutluyorum" yorumunu yaptı. Yıldırım, 'Siz de Abdullah Gül gibi meydanların sesinin gözardı edilmemesi gerektiğini mi düşünüyor musunuz ?' sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Esasen o. Millet; neyin ne şekilde yapılacağının mesajını çok açık, net şekilde verdi. Herkese verilen mesaj bu oldu. Hem siyasetçiye mesaj var, hem başkalarına mesaj var. Bu mesajdan herkes hissesine düşeni almalıdır. Güzel olan birşey, halkımız hiçbir zaman yanılmadı. Hiçbir zaman kurumlarla ve siyasetçilerle polemiğe girmedi. Sözünü hep seçimde söyledi. Asla yanlış karar da vermedi. Bu kez de aynısı tahakkuk etti. Milletimizin kararı, ülkemizin ve Türk demokrasisinin önünü açmıştır."

(DA-SC-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title