Haberler

Hakkari Valiliği Sydv'nın 2007 Yılı Faaliyetleri

Hakkari Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv)başkanlığı'nca 2007 Yılında Yapılan Faaliyetlerle İlgili Yazılı Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Hakkari Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)Başkanlığı'nca 2007 yılında yapılan faaliyetlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapTI.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, valilik bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın temel amacının fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek üretken duruma geçirilebilecek kişilere yardım etmek ve sosyal adaletin pekiştirici tedbirler almak suretiyle gelir dağıtımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak üzere kimsesiz, yaşlı, çocuk, özürlü gibi kimselere destek verilmesi olduğu belirtildi.

KÖMÜR YARDIMLARI

2003 yılında başlatılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'yla işbirliği içerisinde yürütülmekte olan yoksul ailelere bedelsiz kömür yardımı dağıtımı uygulamasının 2007 yılında da sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, il genelinde toplam 19 bin 750 kişiye 17 bin 750 ton kömür yardımı yapıldığı ve kömürlerin ailelerin adreslerine teslim edildiği kaydedildi.

GIDA YARDIMLARI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca 2007 yılının 8 aylık faaliyet döneminde, 2 bin 111 aileye 115 bin 500 YTL gıda yardımı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Yine Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden Ramazan ayı münasebetiyle Vakfımız Başkanlığına 134 bin YTL kaynak gönderilmiştir. Gönderilen bu kaynakla da muhtaç 2 bin aileye gıda yardımı yapılmıştır. Bu şekilde merkezde 4 bin 111 aileye ulaşılmıştır. Bu tür yardımlar alışveriş çeki olarak verilmekte vatandaşlarımızın kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmasına fırsat tanımaktadır" denildi.

GİYECEK YARDIMLARI

Vakıf Başkanlığı'nca 2007 yılının 8 aylık faaliyet döneminde, 280 aileye 13 bin 500 YTL giyim yardımı yapıldığı anlatılan açıklamada "Ayrıca Sümer Holding A.Ş tarafından ilimize gönderilen 696 adet ceket mont, 122 adet elbise, 989 gömlek, 4 bin 204 adet kundura ayakkabı, 5 bin 464 adet pantolon, pijama, mendil, fanila, 8 bin metre kumaş, 526 metre nevresim takımı ve çarşaf malzemeleri de muhtaç öğrenci ve vatandaşlara dağıtılmıştır. Ayrıca bu yardımlar istihdama yönelik faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, Meslek Edindirme Merkezi Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Toplu Merkezi, Bedensel Engelliler Derneği Tekstil Atölyesi ile Göz Nuru Dikim Evi'ne dağıtımı yapılmıştır" diye belirtildi

EĞİTİM YARDIMLARI

Valilik açıklamasında, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden 2007-2008 eğitim öğretim yılında muhtaç öğrencilerin okul ihtiyaçlarının karşılanması için Vakıf Başkanlığı'na 134 bin YTL de kaynak gönderildiği, bu kaynakla 2 bini kız olmak üzere 4 bin ilköğretim öğrencisine önlük yardımı, 500 üniversite öğrencisine de nakdi yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, il merkezindeki ilköğretim, lise ve yüksek öğrenim okullarında öğrenim gören yardıma muhtaç 275 öğrenciye de ayrıca 28 bin YTL nakdi para yardımı yapıldığı anlatıldı.

ÖZÜRLÜLERE YARDIM

Yardıma muhtaç 12 vatandaşa işitme cihazı, 1 vatandaşa protez, 2 vatandaşa 3 tekerlekli motosiklet alımı yapılarak toplam 17 bin 250 YTL harcama yapıldığı belirtilen açıklamada "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca ilimizde ikamet etmekte olan ve evlerinde ocakları olmadığı tespit edilen 800 aileye destek amacıyla Aygaz A.Ş. ile İpragaz A.Ş firmalarıyla irtibata geçilmiştir. Bu firmalar tarafından 800 adet set üstü ocak, tüp, depozito, dedantör malzemeleri ile projemize destek verilmiş ve muhtaç ailelere dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 19 Eylül 2007 tarihi itibariyle Vakfımız Başkanlığınca toplam 24 bin 393 kişiye 492 bin 960 YTL harcama yapılmıştır" denildi.

(NT-MET-Y)

16.10.2007 16:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title