Haberler

Hakime,'duruşma Yapmadan Boşama Kararı Verdi' Davası

Bursa 3. Asliye Hukuk Hakimi Olarak Görev Yaptığı Sırada Duruşma Yapmaksızın Boşanma Kararı Verdiği, İş Sahiplerine Hoş Olmayan Muamelelerde Bulunduğu ve Çıkar Karşılığı Noter Defterlerinin Tasdikini Yaptığı İddia Edilen Hakim Hakkında Dava Açıldı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, hakkında 'resmi evrakta sahtecilik', 'görevde yetkiyi kötüye kullanma' ve 'görevi ihmal ve zimmete neden olma' suçlarını işlediği iddiasıyla dava açılan eski Bursa 3. Asliye Hukuk Hakimi İ.K. nın davasını görüşecek.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, "Duruşma yapmaksızın boşanma kararı verme", "İş sahiplerine hoş olmayan muamelede bulunma" ve "Çıkar karşılığı Orhaneli veya Büyük Orhan Noterliğinin defterlerinin tasdikini yapma" suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan hakim İ.K. yı ilk derece mahkemesi olarak yargılamaya başladı.

Daire, hakim İ.K.nın baktığı davalarda çıkar sağladığı konusunda yaygın söylenti ve bunu doğrulayacak biçimde usulsüz kararlar vermesini, evlilikleri bir yıldan az süren anlaşmalı boşanma davalarını duruşma yapmadan karara bağlamasını, boşanma davalarında tarafları dinlemeden vekillerin beyanları doğrultusunda hüküm kurmasına ilişkin iddialara dair beraat kararı verdi. Daire, hakim İ.K. nın yargılama yetkisi ve takdir hakkını kullanarak kararlar verdiğini belirtti.

Hakim İ.K.nın görevi savsama suçunu ise zincirleme işlediğine karar vererek 2 ay 27 gün hapis ve 136 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar hükmetti. Daire, hakim İ.K. nın mahalline gitmeden gitmiş gibi keşif tutanağı düzenlediği ve yol tazminatı aldığı iddialarına ilişkin olarak da 'görevi kötüye kullanma' suçu işlendiğini belirterek, 11 ay 20 gün hapis ve 136 YTL daha adli para cezası ile cezalandırılmasına ilişkin verdiği kararda, hapis cezalarının da ertelenerek bin 400 YTL adli para cezasına çevrilmesine karar verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin verdiği kararı temyiz etti. Başsavcılık, sanık hakim İ.K. resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediğini ve bu suçtan da hüküm giymesi gerektiğini belirtti. Dosya, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun gündemine alındı. Genel Kurul'un vereceği karar sonrası hakim İ.K. nın resmi evrakta sahtecilik suçunu işleyip işlemediği netlik kazanmış olacak. (ANKA)

(YG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title