Haberler

Osman Cevdet Akçay kimdir? Osman Cevdet Akçay kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görevinden affını istemesi sonrası, Merkez Bankası Başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. Kulislerde yer alan iddiaya göre, göreve mevcut Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Osman Cevdet Akçay veya Fatih Karahan'ın getirileceği öne sürüldü. Peki, Osman Cevdet Akçay kimdir? Osman Cevdet Akçay kaç yaşında, nereli?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden affını talep etmesi sonrası kulisler hareketlendi. Gaye Erkan'ın yerine ise halihazırda Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Osman Cevdet Akçay veya Fatih Karahan'ın gelebileceği öne sürüldü. Osman Cevdet Akçay kimdir? Osman Cevdet Akçay kaç yaşında, nereli?

OSMAN CEVDET AKÇAY KİMDİR?

1961 yılında Trabzon'da doğan Osman Cevdet Akçay, 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. The City University of New York, The Graduate School and University Center'da Ekonomi alanında 1990 yılında M.Phil ve 1992 yılında doktora derecesini aldı.

Çalışma hayatına 1985 yılında The City University of New York, The Graduate School and University Center'da doktora asistanı olarak başlayan Akçay, 1986-1990 yılları arasında Hunter College ve Baruch College'da öğretim görevlisi, 1990-1991 yıllarında Manhattan College, New York'da misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 1992 yılında yardımcı doçent olarak Boğaziçi Üniversitesinde göreve başlayan ve Doçentliğini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde alan Akçay 2001 yılında Koç Üniversitesine tam zamanlı öğretim üyesi olarak geçti.

2009 yılına kadar öğretim üyeliği ve önce Koçbank daha sonra Yapı ve Kredi Bankası başekonomistliği görevini beraber götüren Akçay, 2009-2018 yılları arası ayrılana kadar banka başekonomisti olarak görev yaptı. Temmuz-Ekim 2018'de T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda, 2018-2023 yılları arasında ise Fiba Group, Holding ve Banka'da danışmanlık görevinde bulundu. Akçay, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan Osman Cevdet Akçay Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Fatih Karahan Fatih Karahan Gaye Erkan TCMB Gündem Finans Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title