Haberler

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2024? MEB öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu, son durum nedir?

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmen ataması ne zaman yapılacağı ve 2024 kaç sınıf öğretmeni atanacak soruları gündeme geliyor. Yeni atanan öğretmenler kadrolu mu ve öğretmen ataması ne zaman yapılacak sorularına yanıt aranıyor. Peki, Öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2024? MEB öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu, son durum nedir?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2024? MEB öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu, son durum nedir? soruları gündeme geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 öğretmen atama takvimi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, atama bekleyen milyonlarca öğretmen adayı, Bakan Tekin'in son açıklamalarıyla umutlarını artırdı. Öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2024? MEB öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu, son durum nedir? Detaylar haberimizdedir…

ÖĞRETMEN ATAMASI 2024 NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; "Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." dedi.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2024? MEB öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu, son durum nedir?

ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

2024 MEB öğretmen atama takvimi ve kadroları hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Atama takviminin belirlenmesiyle birlikte, kontenjanlar ve branş dağılımları da kamuoyuna duyurulacak.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Gündem Eğitim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title