Haberler

Kuraklığın baş gösterdiği Iğdır'da vatandaşlar arazilerini sulamaya başladı

Güncelleme:

Kuraklığın baş gösterdiği Iğdır'da vatandaşlar arazilerini sulamaya başladı İlkbahar mevsimi gelmesine rağmen her sene etkili olan nisan yağmurlarının bu sene yağmadığı Iğdır'da vatandaşlar kendi imkanlarıyla arazilerini sulamaya başladı.

Kuraklığın baş gösterdiği Iğdır'da vatandaşlar arazilerini sulamaya başladı

IĞDIR - İlkbahar mevsimi gelmesine rağmen her sene etkili olan nisan yağmurlarının bu sene yağmadığı Iğdır'da vatandaşlar kendi imkanlarıyla arazilerini sulamaya başladı.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı olan ve merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırçiçeği Köyünde yaşayan çiftçiler, nisan yağmurlarının bu sene etkisini göstermemesinden dolayı kuraklık riskiyle karşı karşıya kalan arazilerini sulamak için kolları sıvadılar. Köy alanına yakın dere yataklarından ve su göletlerinden kendi imkanlarıyla köye ait hendeklere su taşıyan çiftçiler, bu şekilde arazilerinin sulamasını gerçekleştiriyor. Yağmurun bu sene yağmamasının kuraklığın belirtisi olduğunu belirten arazi sahipleri zor zamanlar geçirdiklerini söylediler.

'Iğdırlı çiftçiler olarak sıkıntı yaşıyoruz'

Bu sene yağmurun yağmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten çiftçilerden Tahir Kaya, "Bu sene kuraklıktan dolayı çok mağduruz. Dere yataklarından ve su göletlerinden hendeklere su çekiyoruz. Çektiğimiz su ne kadar yeterli olabilir ki? Bizleri ancak birkaç saatliğine idare ediyor. Ondan sonra getirdiğimiz suda bitiyor ve biz de bunun mağduriyetini oldukça fazla yaşıyoruz. Her sene ilkbahar mevsiminin gelmesiyle beraber yağmurlar etkisini göstermeye başlıyordu ve biz de bu yağan yağmurlardan faydalanıyorduk. Ancak bu sene yağmur yağmadığı için Iğdırlı çiftçiler olarak sıkıntı yaşıyoruz." dedi.

'Umarım en kısa sürede yağmur yağar'

Arazilerinin zarar görmemesi için sulama çalışmalarına başladıklarını kaydeden çiftçi Kaya konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Yağmurun yağmaması ile beraber rüzgarda etkisine arttırınca arazilerimiz hep kurudu ve yandı. Bu sene ekinlerden fayda göreceğimizi zannetmiyorum. Bir gün boyunca getirdiğimiz su ancak 2 kişiye yetiyor. Yaşadığımız köy 60 haneden oluşuyor. Günde 2 kişi bu suyu kullandığı zaman bir daha ki sefere ancak 1 ay sonra bu 2 vatandaş su elde edebilme imkanına sahip oluyor. Kendi imkanlarımızla getirebildiğimiz su bize ancak bu kadar yetiyor. Umarım en kısa sürede yağmur yağar ve biz de bu sıkıntıdan kurtuluruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Aralık Iğdır Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title