Haberler

Kredi kartlarına düzenleme mi geliyor? Limit azaltılacak mı?

Güncelleme:

Kredi kartlarına düzenleme mi geliyor? Kredi kartlarına yönelik yeni bir düzenleme olup olmadığı konusu gündemde. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, kredi kartı kullanıcıları ve sektör temsilcileri konuyu yakından takip ediyorlar. Hayat pahalılığı, nakite ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşları bir süredir kredi kartı kullanımına yönlendirdi. Kart borçlarının yaklaşık 2 trilyon liraya ulaşmasıyla bir düzenlemeye gidilmesi ihtimali ortaya çıktı. İşte detaylar!

Yüksek enflasyon nedeniyle pek çok gıda ve hizmet ürünü pahalanırken vatandaş, kredi kartlarına yönelerek çıkış yolu aramaya başladı. Kartların aşırı kullanımı, bir düzenleme yapılacağı iddialarını ortaya çıkardı. Merkez Bankası'ndan henüz resmi bir açıklama gelmezken kartlarda limit azaltımı, taksit azaltma ve asgari ödemenin artırılması gibi seçeneklerin gündeme gelebileceği konuşuluyor. Peki, kredi kartlarına düzenleme mi geliyor? Detaylar haberimizde...

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME Mİ GELİYOR?

Merkez Bankası'nın politika faizine paralel olarak yükselen kart faizlerine karşın kullanımda bir azalma olmaması dikkat çekerken süreçle ilgili birkaç tedbirin uygulamaya alınacağı kulislerde konuşuluyor. Henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı konuyla ilgili yapılacak düzenlemelerin faiz artışı, limitte azaltma ve nakit çekime sınırlandırma getirilmesi olarak öne çıktığı görülüyor.

Kredi kartlarına düzenleme mi geliyor? Limit azaltılacak mı?

LİMİT AZALTILACAK MI?

Kart harcamaları enflasyona bağlı olarak artan maaşlar, kullanıcıların limitinde de artışa neden oldu. Ancak bu durum kontrolsüz harcamaların da önünü açtı. Kartlara yapılacak düzenlemede limitlerin azaltılması da seçenekler arasında bulunuyor.

TAKSİTLER AZALTILACAK MI?

Özellikle internet alışverişlerinde çok sık tercih edilen taksitli kullanım, kartların borçlarını artırabiliyor. Özellikle elektronik eşyalarda çok sık tercih edilen taksitli alışverişlere sınırlama ya da bazı ürünlerde taksitin tamamen kaldırılması da kartlarla ilgili yapılacak düzenleme seçenekleri arasında yer alıyor.

Kredi kartlarına düzenleme mi geliyor? Limit azaltılacak mı?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title