Haberler

Ayşen Gruda ne zaman öldü? Ayşen Gruda kimdir? Ayşen Gruda nereli, kaç yaşında öldü?

Güncelleme:

Yeşilçam'ın "Domates Güzeli" olarak bilinen usta oyuncularında Ayşen Gruda, 23 Ocak tarihinde aramıdan ayrıldı. Şener Şen, Kemal Sunal gibi isimlerle yer aldığı yapımlar sayesinde sinemanın en sevilen yüzlerindendi. 1945 yılında doğan Ayşen Gruda kimdir? Ayşen Gruda nereli? Ayşen Gruda neden öldü? İşte detaylar...

İstanbul'da pankreas kanseri tedavisi gören Türk Sineması'nın başarılı oyuncusu Ayşen Gruda bu hastalığa bağlı solunum yetmezliği sonucu 23 Ocak 2019'da 74 yaşında hayatını kaybetti. Hababam Sınıfı'nın haylaz kızıydı Ayşen Gruda ve canlandırdığı karakterlerle sayısız ödüle layık görüldü. Ayşen Gruda ölümü, hayatı, biyografisi ve daha fazlası haberimizde...

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Ayşen Gruda 30 Kasım 1945'te İstanbul Yeşilköy'de dünyaya geldi.Babası tren makinisti olan Gruda'nınkomediye olan yeteneği Yeşilköy'deki Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesinin dikkatini çekti. Liseye devam ederken babasını kaybeden Yeşilçam oyuncusu, okul hayatını sonlandırmak zorunda kaldı ve çalışmaya başladı.Kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Ayten Erman dışında bir de Ayben Erman adında kız kardeşi bulunuyor.

Ayşen Gruda Kimdir?

DOMATES GÜZELİ İLAN EDİLDİ

Gruda profesyonel oyunculuk hayatına Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosuyla adım attı. Ayşen Gruda'nın televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra adı "Domates Güzeli" olarak anılmaya başlandı. Bu oyunla camiada adını iyice hafızalara kazıyan Gruda, Ertem Eğilmez filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

Ayşen Gruda Kimdir?

PEK YAKINDA FİLMİYLE SİNEMAYA DÖNDÜ

"Mum Söndü", "Deve Kuşu Kabare", "Yedi Kocalı Hürmüz", "Hababam Sınıfı Müzikali" gibi çok önemli projelere imza atan Gruda, sayısız film ve dizide yer aldı. Bunlardan herkesin ezbere bildiği, "Süt Kardeşler", "Tosun Paşa", "Şabanoğlu Şaban","Neşeli Günler", "Hababam Sınıfı" gibi Türk sinemasının mihenk taşlarından olan filmlerde yer alarak adını kalplere kazımış oldu. 2014 yılında Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filmi ile sinemaya dönen Yeşilçam yıldızı, sinemada ne kadar usta olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ayşen Gruda Kimdir?

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU SEÇİLDİ

Ünlü sinema sanatçısı 2006'da 11. Sadri Alışık Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filmi ile ödül aldı. Ayşen Gruda, 2010 yılında düzenlenen 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde "Kağıt" filmiyle "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Ayşen Gruda Kimdir?

Ayşen Gruda kendisi gibi Yeşilçam kökenli olan oyuncu Yılmaz Gruda ile 1965 yılında dünya evine girdi. Bu evlilikten Elvan isimli bir çocuk sahibi olan çift uzun süren evlilikleri sonucunda 1976'da yollarını ayırma kararı aldı. Evlilik sonrasında Ayşen Gruda, eski eşinin soyadını kullanma kararı aldı.

İstanbul'da pankreas kanseri tedavisi gören Ayşen Gruda bu hastalığa bağlı solunum yetmezliği nedeniyle 23 Ocak 2019'da yaşamını yitirdi. Cenazesi 25 Ocak 2019'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title