Haberler

Avustralya, 2024 Sonunda Bitcoin ETF Piyasasına Giriyor

Güncelleme:

Avustralya'nın en büyük hisse senedi piyasası olan ASX, 2024 yılı sonuna kadar onaylanmış ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) listelemeyi planlıyor. Bu hamle, VanEck, BetaShares ve DigitalX gibi firmaların ETF başvuruları sonrasında gerçekleşecek.

Avustralya'nın lider borsası ASX, 2024 yılının sonlarına doğru ilk spot Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu hamle, VanEck, BetaShares ve DigitalX gibi önemli firmaların yaptığı başvurular sonrası gerçekleşecek.

ASX, Kripto Devrimine Öncülük Ediyor

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin aktardıklarına göre 2024 yılı sonuna kadar Avustralya'nın en büyük hisse senedi piyasası olan ASX'in, onaylanmış ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) listelemesi bekleniyor. Ülkede VanEck, BetaShares ve DigitalX gibi firmalar bu yıl içerisinde ETF başvurularında bulundular.

ASX, Avustralya piyasasındaki işlemlerin yaklaşık yüzde 80'ini sürdüren önde gelen bir borsa olarak dikkat çekiyor ve Mart ayı itibarıyla piyasa değeri 2,7 trilyon dolar olarak açıklanmıştır.

ASX'den bir sözcü konu hakkında yaptığı açıklamada, "ASX, kripto varlıklar üzerine kurulu ETF'ler sunmak isteyen çeşitli ihraççılarla ilişkilerini sürdürmektedir." dedi

2022'den itibaren Avustralyalı yatırımcılar, CBOE Avustralya üzerinden spot Bitcoin ETF'leri ticareti yapıyor. Web sitesinde yer alan bilgilere göre, Global X 21Shares Bitcoin ve Ethereum, Avustralya'daki mevcut tek iki spot kripto fonu olarak yer alıyor.

ABD'de spot kripto ETF'leri ilk kez Ocak ayında piyasaya sürüldü. O zamandan bu yana 11 spot bitcoin fonu, başlangıç öncesi tahminlerin de üzerine çıkarak toplamda 53,16 milyar dolarlık net varlık topladı.

Hong Kong'da ise, ilk spot Bitcoin ve Ethereum ETF'lerinin bu ayın sonunda listelenmesi bekleniyor. 15 Nisan'da onay alan altı fonun 30 Nisan'da resmi listelemesi planlanıyor. Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Hong Kong'un onayının ABD'ye göre çok daha küçük olmasına rağmen kripto sektörü için büyük bir olumlu adım olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Avustralya Kripto Yatırım Kripto Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title