Haberler

"31. Sedat Simavi Ödülleri"ni Kazananlar Belli Oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (Tgc) Tarafından 31'incisi Bu Yıl Düzenlenen "Sedat Simavi Ödülleri"ni Kazananlar Belli Oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 31'incisi bu yıl düzenlenen "Sedat Simavi Ödülleri"ni kazananlar belli oldu.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, "Gazetecilik Ödülü"ne Vatan Gazetesi'nde yayınlanan ''Mitingden en çarpıcı kare'' başlıklı fotoğrafıyla Burak Kara layık görüldü. Seçici Kurul, ayrıca Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden foto muhabiri Gürsel Eser'i "En büyük ihanet" başlıklı fotoğraf çalışmasıyla bu dalda övgüye değer gördü.

"Radyo Ödülü", BBC Türkçe Yayınlar Bölümü Programı "Arka Bahçe (Latin Amerika Belgeseli)" radyo programıyla Emre Azizlerli'ye verilirken, Lalifer Balibeyoğlu da TRT'de yayınlanan "80 Yılda Devr-i Alem-Radyo Yolculuğu" adlı programı övgüye değer bulundu.

"Televizyon Ödülü"ne ''Özü-Türk-Karaylar'' adlı televizyon programıyla TRT'den Neşe Sarısoy Karatay hak kazandı. Sevilay Tüccar da TRT'de yayınlanan "Duvardaki Gölgeler" adlı televizyon programıyla övgüye değer görüldü.

''Edebiyat Ödülü''nü "Kaç kişiyiz kendimizde" adlı şiir kitabıyla Ahmet Oktay aldı.

"Sosyal Bilimler Ödülü" "Kürtçülük: 1787-1923" adlı eseriyle Dr. Bilâl N. Şimşir'e verildi. Ayrıca, Prof. Dr. Erdinç Bakla "Tophane Lüleciliği-Osmanlı'nın Tasarımdaki Yaratıcılığı ve Yaşam Keyfi" adlı eseriyle bu dalda övgüye değer bulundu.

"Fen Bilimleri Ödülü"ne, "Yüksek mertebeden doğrusal (lineer) olmayan eleman içeren saat bilgisi çıkaran bir sistemde oluşan öz-gürültü (self noise) analizi" adlı çalışmasıyla Prof. Dr. Erdal Panayırcı layık görüldü. Bu dalda Doç. Dr. Hakkı Turgay Kaptanoğlu da, "Birim yuvarda tanımlı besov uzayları üzerine bergman izdüşümleri" adlı eser de övgüye değer görüldü.

"Görsel Sanatlar Ödülü"nü "İş Sanat Kibele Sanat Galerisi Sergisi" ile Prof. Balkan Naci İslimyeli aldı.

"Spor Ödülü", "Dünya Atletizm Şampiyonası 10.000 metre 2'incisi ve Avrupa Kupası 10.000 bin metre birincisi" Elvan Abeylegesse'e verildi. Seçici Kurul, ayrıca "Tekvando (84 Kg) Dünya Şampiyonu" Bahri Tanrıkulu'nu övgüye layık buldu.

Seçici Kurul, "Sağlık Bilimleri Ödülü" kategorisinde ise yarışmaya başvuran eserler içerisinde bu yıl yönetmelik şartlarına uygun ödüle değer bir araştırma eseri olmadığına karar verdi.

Ödüller, 12 Aralık'ta sahiplerine verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title