Haberler

5 bin yeni taksi plakası teklifinin reddedildiği UKOME'de Taksiciler Odası Başkanı isyan etti: Kızım artık okula gidemiyor

Güncelleme:

İBB UKOME toplantısında, 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile reddedildi. Toplantıda konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin 30 yıldır böyle zulüm görmediğini söyledi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir'in, İstanbul Havalimanı'nda kendi taksisine ceza kesildiği şeklinde asılsız bir iddiada bulunduğunu kaydeden Aksu, "Benim kızım artık okula gidemiyor. Okulda, 'Babanın taksisi havalimanında farklı ücret yazıyor.' diyorlar." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, İBB'nin yeni taksi taşımacılığının düzenlenmesi kapsamında, 5 bin yeni taksi plakası teklifi gündeme geldi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerin hizmet kalitesiyle ilgili sorunlar olduğunu, yol ve yolcu seçme, trafik kuralları ihlali, kaba davranış ve kısa mesafe gibi konularda şikayetler geldiğini söyledi. İstanbul'da 1990 yılından itibaren nüfusun, turist sayısının ve başka kriterlerin arttığını ama taksi sayısının artmadığını, sabit kaldığını anlatan Cihan, kentte taksi sayısının az olduğunu ifade etti. Cihan, 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kiralamak ve kurumsal yapı içerisinde işletmek istediklerini belirtti.

"BENİM KIZIM OKULA GİDEMİYOR"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Eyüp Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerden önce verdiği sorunları ortak akıl ve birlikte çözme vaatlerinin hiçbirisini tutmadığını dile getirdi. Ulaşım çalıştayı bildirisiyle ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını ifade eden Aksu, İBB'nin sürekli PR çalışması, billboardlara, yandaş medyaya sürekli taksi kötüdür algısı yaptırdığını, bu çalışmalara harcadığı parayı teknolojiye aktarması halinde buradaki konuların konuşulmayacağını söyledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir'in, İstanbul Havalimanı'nda kendi taksisine ceza kesildiği şeklinde asılsız bir iddiada bulunduğunu kaydeden Aksu, şöyle konuştu:

"Hakkımı helal etmiyorum. Asılsız bir iddiada bulundu. Böyle olmadığını belgeleriyle ispat ettim. Benim kızım artık okula gidemiyor. Okulda, 'Babanın taksisi havalimanında farklı ücret yazıyor.' diyorlar. Hocamın (Orhan Demir) bizi bitirme politikası, görev süresi boyunca yetmedi."

"TAKSİCİLER, 30 YILDIR BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ"

İBB'nin yeni sistemine göre, haftalık 45 saatlik mesai ile 4 şoförün çalışması gerektiğini, şoförlere verilecek ücretin 40-50 bin lirayı bulacağını anlatan Aksu, taksilerin bu kadar kazanmadığını savunarak, İBB'ye bunu belediye kasasından mı ödeyeceğini sordu. İstanbul'da trafik ve toplu ulaşım sorunu olduğunu ama sadece taksi sorunu varmış gibi aylarca bu konunun konuşulduğunu anlatan Aksu, trafik ve toplu ulaşım sorununun da konuşulmasını istedi.

Kentte taksi sayısının artışına ihtiyaç olmadığını, bu dönemde emek suikastı ve itibarsızlaştırmanın arttığını dile getiren Aksu, "Taksiciler, 30 yıldır böyle zulüm görmedi. Her türlü kaosa sürükleniyoruz, sıkıntı yaşıyoruz. Trol hesaplarla saldırıyorlar. Bazı ulusal medyanın kötü taksi imajı vermesi, bizi halkla düşman ediyor." diye konuştu.

5 BİN TAKSİ TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Aksu'nun sözlerine yanıt vererek, kente hizmet için İETT'yi sübvanse ettiklerini belirterek, "Gerekirse taksiyi de sübvanse edebiliriz." dedi.

Toplantıda yapılan oylamada, İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile reddedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

Halil Kara:

E okuldaki çocuklar yanlış bir şey söylememiş havalimanında insanları kazıklarken iyidi suçunuzu suratınıza söyleyince mi kötü ? ceza evinde yatmanız gerekirken kalkıp hizmeti engellemeye çalışıyorsunuz! hepinizi yeneceğiz tüm zalimleri !!!

307
62
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Önce trafiğe çözüm bulalım. 5000 taksi birden zaten gitmeyen trafiğe eklenirse vay halimize daha da yollar tamamen kitlenir. Düşünmeden altyapısını hazırlamadan yapılmamalı bu. Evet taksi ihtiyacı var ama binip 15 dk lik biryere 2 saatte gittin mi hiçbir anlamı yok. Hem taksi zarar eder hem de kimse işine yetişemez.

124
127
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yeter artık. Adam çalışmak , verimlilik üretmek istiyor. Her seferinde taş koyuyorsunuz. Koca İstanbul halkına ipotek koyuyorsunuz. Belediye'yi engellemeyin artık

181
61
yanıtYanıtla
abdullah :

kızın taksi bulamadığı için gidemiyordur kısa mesafeyse almıyorlardır... adam plaka rantını bitirmeye çalışıyor, akp milletin gözünün içine baka baka engel oluyor. a haber de taksicileri mağdur eden ekrem diye haberler yapıyor yazıklar olsun nedir bu rant hevesiniz bi konuda da milletin yanında olun be. imamoğluna oy vermeyerek ne kadar büyük bir hata yaptığımı yaşayarak görüyorum.

172
47
yanıtYanıtla
Mümin Vatansever:

oda başkanını görünce niye taksicilerin İSTANBULA zulum etiklerini anlayabiliyoruz bu oda başkanı hızmet icin degil rant icin gelmiş

154
24
yanıtYanıtla
Deniz Çapa:

İstanbul Halkı, 2-3 plaka ağasının ceplerini doldurup, halkı mağdur etmesinden bıktı artık. Daha dün mecidiyeköy de gözümün önünde taksiciler, müşteri seçiyordu ya. Nasıl bir anlayıştır. Kimse ucuz siyaset yapmasın gerekirse muhalefet ile iktidar ortak haraket etsin. Sarı taksi teröründen artık kurtulalım.

150
14
yanıtYanıtla
Şenay Balcı:

taksicilerin yaptığı zulümden haberi varmı acaba beyfendinin, tam 1,5 saat taksi bekledim öğlen 1 değişim saatimi olur. güzergahı beğenmeyen değişim saatim deyip almadı.yakın mesafe olsa anlarım güneşli /zeytinburnu

137
18
yanıtYanıtla
oguz :

EYÜP BEY DİN GARDAŞIYIZ YAPMAYIN EGER HEHALLIK KONUSUNA GİRERSENİZ İSTANBULLUNUN HELALLİGİNDE BOGULURSUNUZ SONRA

129
17
yanıtYanıtla
Efe Birdal:

Taksi Taksi Taksi gundemde baska bir sey yok. Hani goreve elince sivil toplum kuruluslatiyla odalarla insanlarla istişare edecektin hani Taksici Esnafina söz vermistin dertlerini dinleyecektin . Gelen gideni aratırmıs. Metrobüst'en İETT'den Minübüs'ten Metro'dan aldığın şikayetler daha fazla hiçbiride yetmiyor ama sen Taksi le yatıyor Taksi ile kalkıyorsun. Sana verdiğim oya yazıklar olsun. Hangi meslek grubunun içinde kötüler yok bana bir söyleyin bakalım amaç nemalanmak baska bir sey degil

20
52
yanıtYanıtla
Hizir Hasta:

Taksiler yolcu almıyor veya seçiyor,sa, haklı olabilir yanları,da vardır. 1. Taksi duraktan sipariş edilmiş adrese giderken yoldaki yolcu Taksi durmadı beni almadı diyerek şikayet ediyor. 2. WC,ye gidiyor sıkışık durumda yolcu almamış. 3. Taksici yorulmuş Gece Şoförüne teslime giderken yolcu almamış yolcu şikayet etmiş

17
42
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title