Haberler

Güney Kore'de iktidardaki Demokratik Parti seçimi önde götürüyor

Güney Kore'de bugün yapılan genel seçimin ardından ilk sandık sonuçlarına göre iktidardaki Demokratik Parti (DP) seçimi önde götürüyor.

Güney Kore'de bugün yapılan genel seçimin ardından ilk sandık sonuçlarına göre iktidardaki Demokratik Parti (DP) seçimi önde götürüyor.

Yonhap Ajansının haberine göre, Güney Kore, dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında genel seçim düzenleyen ilk büyük ülke oldu.

Ulusal Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, oyların yüzde 83,4'ünün sayıldığı seçimde resmi olmayan ilk sonuçlara göre iktidardaki DP'nin 156 seçim bölgesinde, ana muhalefetteki Birleşik Gelecek Partisi'nin (UFP) ise 91 seçim bölgesinde önde olduğu belirtildi.

Seçim Komisyonu, seçime katılımın yüzde 66 civarında olduğunu, bunun son 28 yıldaki en yüksek katılım oranı olduğunu kaydetti.

Güney Kore Ulusal Meclisindeki 300 sandalye için iktidardaki DP ve ana muhalefetteki UFP dahil 35 partinin adayları yarıştı.

Ülkede yaklaşık 44 milyon seçmen bulunuyor.

Seçmenlere sıkı hijyen kuralları uygulandı

Güney Kore'de, maske takmaları ve 1 metre arayla sırada beklemeleri istenen seçmenlerin, oy kullanacakları binalara girişte ateşleri ölçüldü. Ateşi 37,5'un üzerinde çıkanlar, ayrı bir kabinde oylarını kullandıktan sonra virüs testine gönderildi.

Güney Kore'nin bu seçimi salgının daha da yayılmasına yol açmadan başarması, dünya kamuoyu tarafından yakından takip edildi.

Bu arada Güney Kore'de üç gün üst üste 30'dan az Kovid-19 vakasının tespit edildiği açıklanmıştı.

Salgının yayılmasını önlemek için sıkı sosyal mesafe düzenlemesinin 4. haftasına girdiği ülkede, toplam vaka sayısı 10 bin 591.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title