Haberler

Yine O

Brüksel'deki Avrupa Politikalar Merkezi (Epc) ve Tuskon'un (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) Ortaklaşa Düzenlediği "Kahvaltılı" Toplantıya "Konuşmacı" Olarak Katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, DHKP -C'nin Protestosuna Uğradı.

Brüksel’deki Avrupa Politikalar Merkezi (EPC) ve TUSKON’un (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) ortaklaşa düzenlediği “kahvaltılı” toplantıya “konuşmacı” olarak katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, DHKP-C’nin protestosuna uğradı.

Davutoğlu’nu protesto eden DHKP-C’nin iki üyesinden birinin, 2000 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i protesto eden Bahar Kimyongür olması dikkati çekti.

Dün, Brüksel’deki Sofitel Hotel’in bir salonunda gerçekleşen toplantıya ellerinde çeşitli pankartlarla giren Kimyongür ve eşi Deniz Demirkapı, halen cezaevinde bulunan ve damak kanserine yakalanan Güler Zere’nin serbest bırakılmasını talep ettiler. Davutoğlu’nun konuşması sırasında aniden salona giren DHKP-C’liler, “Hasta tutsaklar katlediliyor, Güler Zere’ye özgürlük” diye bağırdılar. Davutoğlu ise konuşmasını keserek, “Güler Zere bizim çocuğumuz, sizin değil. Bütün Gülerler bizim çocuğumuz” dedi. Daha sonra görevliler iki protestocuyu salon dışına çıkardı. Salon dışında ve önünde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması dikkat çekti.

Türkiye’nin Belçika Büyükelçisi Fuat Tanlay, Belçika makamlarını eleştirerek “Dostça yaptığımız uyarıların maalesef hiç dikkate alınmadığı görülüyor” dedi. Tanlay, birkaç ay önce Belçika’nın DHKP-C konusundaki “duyarsızlığını” eleştirmiş ve “İnşallah bir gün başlarına terör olayı gelir de o zaman durumu anlarlar” diye tepki göstermişti. Bahar Kimyongör, 2006’da 6 DHKP-C üyesi ile birlikte yargılanmış ve dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu karar bir yıl sonra Yargıtay tarafından “adli bir hata” yapıldığı gerekçesiyle bozuldu ve yargı süreci bir kez daha başladı.

Almanlar sözünü tutar

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada, AB Komisyonu’nun 14 Ekim’de yayımlayacağı ilerleme raporunun “reform çabalarını ve komşu ülkelere yönelik barış girişimlerini hakkınca takdir eden” bir rapor olmasını ümit ettiğini belirtti. Davutoğlu, “Almanlar disiplinli ve verdikleri sözün arkasında duran kişilerdir. Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda da Almanya’nın daha önce verdiği kararlardan vazgeçmeyeceği ve bu konudaki sorumluluklarının bilincinde olacağından şüphe duymuyorum. Berlin’de yeni görev alacak olan Merkel Başbakanlığındaki hükümetin “ahde vefa” ilkesine bağlı kalacaktır” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title