Haberler

Yıldırımlı Çocuklar İçin Güç Birliği

Güncelleme:

BURSA Çocuklara yönelik hizmetleri ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, yine örnek bir projeye imza attı.

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içinde daha fazla yer almaları için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Devlet Tiyatrosu ile iş bilirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında ilçede öğrenim gören 8 bin 500 altıncı sınıf öğrencisi, Yıldırım'ın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecek. Öğrenciler için oluşturulacak 'Şehir Pasaportu'nda ziyaret edilen her bölgede bu pasaportlara bölge vizesi yapıştırılacak.

BURSA'YA ÖRNEK OLACAK

Yıldırım Belediyesi ile çok sayıda ortak projeye imza attıklarını ve bu yeni çalışmanın da kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, "Çocuklarımızın tarihlerini ve kültürlerini tanımalarına vesile olacak bu proje Bursa'ya örnek olacak" dedi. Böyle anlamlı bir projenin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Damar da "Çocuklarımıza mensubu oldukları medeniyeti tanıtacağız" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ ŞEHRİ SEVEREK BÜYÜYECEK

AK Parti belediyeciliği ile birlikte yerel yönetimlerde klasik belediyecilik anlayışının yerini sosyal projeler üreten, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek insan odaklı faaliyetler üreten kurumlar haline geldiğini vurgulayan Yıldırım Belediye başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehirler yaşayan organizmalar. Şehirlerimizin gelişmesi ancak insanlarımızın gelişmesi mümkündür. Bunun için başta çocuklarımız olmak üzere tüm insanlarımızın şehirlilik bilincini güçlendirecek projelere imza atıyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızı şehirle bütünleştirecek, onların şehirlilik bilincini geliştirmek, yaşadıkları mekanlara olan sevgisini arttırmak adına kurumlarımızla ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projelerimiz çocuklarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerine doğrudan katkı sağlayacak. Böyle anlamlı bir projenin paydaşı olan kurumlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'DA HER ÇOCUK TİYATRO İZLEYECEK

Öte yandan Bursa Devlet Tiyatrosu ile imzalanan protokol kapsamında ise haftada bir gün Barış Manço Kültür Merkezi'nde çocuklara yönelik ücretsiz tiyatro oyunları sergilenecek. Tiyatro'nun çocuk gelişimine doğrudan katkı sağladığını aktaran Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu, "Hedefimiz Yıldırım'daki her çocuğun tiyatro izlemesi. Bunun için sahnelerini bize açarak böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirme Yıldırım Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.
5 Ek

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title