Haberler

Yazıcıoğlu İstanbul'da Anıldı

Muhsun Yazıcıoğlu Anısına Düzenlenen '2.Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' Yapıldı

Helikopter kazasında yaşamını yitiren merhum Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsun Yazıcıoğlu anısına düzenlenen '2. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. BBP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyuma, merhum Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, çok sayıda partili ve gazeteci katıldı. Açılış konuşmasını yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, merhum Yazıcıoğlu'nun bazı partiler gibi trilyonlarla değil, çocuklarının sütünden kestiği paralarla siyaset yaptığını söyleyerek, "Onun bıraktığı emanete sahip çıkan arkadaşları, dostları onun davasını ve fikriyatını yürütmek için insanüstü bir gayretle çalışmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Yazıcıoğlu ile sınıf arkadaşı olduklarını söyleyerek okul anılarını anlattı. 1974 yılında çıkan afla 12 Mart döneminde cezaevine düşen militanlarla bir anda sınıf arkadaşı olduklarını söyleyen Türköne "Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların arkadaşları. Lisedeyken gazetelerden okuduğumuz tipler karşımızda, çok sevimsiz, acımasız ve merhametsiz tiplerdi. Bunlardan biri de Abdullah Öcalan'dı. Biz aynı sınıfta okuduk." diye konuştu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da sempozyumda konuşma yaptı. Kardeşiyle ilgili anılarını anlatan Yazıcıoğlu'nun konuşması sırasında duygulandığı gözlendi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Konuşmalar sırasında bir grup partili Tekbir getirerek konferans salonuna girdi. Katılımcı ve konuşmacıların şaşkın bakışları arasında gruptakiler salondaki boş yerlere oturarak konuşmaları dinledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title