Haberler

Yangın Felaketi Havadan Görüntülendi

Antalya'nın Manavgat ve Serik İlçelerine Bağlı Dağ Köylerinde Ormanlık Alanlar ile Yerleşim Alanlarını Kül Eden Yangının Boyutu, Hava Görüntüleriyle de Ortaya Çıktı.

Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerine bağlı dağ köylerinde ormanlık alanlar ile yerleşim alanlarını kül eden yangının boyutu, hava görüntüleriyle de ortaya çıktı.

Manavgat'ın Taşağıl beldesi Karabük köyündeki ormanlık alanda 31 Temmuz'da başlayan ve şiddetli poyrazın etkisiyle dağlık alanı aşarak sınır ilçe Serik'in dağ köyü Akbaş'a sıçrayan yangın, 5. günde büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Günlerdir yangın bölgesinde görev yapan gazeteciler, yangının şiddetini, etkilediği yerleşim alanlarını ve kül olan ormanları gece gündüz aralıksız çalışarak televizyonlardan ve gazetelerden Türkiye'ye ve dünyaya duyururlarken, havadan çekilen görüntüler ve fotoğraflar da felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Elde edilen görüntülerde, günlerdir karadan hemen her aşaması yakından izlenen bölgedeki tahribat daha net görüldü.

Yangında, 1 ile 150 yaşına dek Akdeniz'e özgü ağaç ve bitki türleri de zarar gördü. Yangının kontrol altına alınmasıyla bölgede günlerdir egemen olan duman dağılmaya başladı. Dumanın dağılmasıyla yangının tahribatı ortaya çıkarken, Manavgat Beşkonak bölgesi, Serik'in Karataş ve Sarıabalı köyleri ve çevresinin rengi yeşilden siyaha dönüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title