Haberler

Workshot'ta Auteur Moda Fotoğrafçısı Ile Masterclass Zamanı!

Güncelleme:

Ünlü moda fotoğrafçısı Aleksey Dovgulya, 10 Mart Cumartesi günü Workshot'ta bir Masterclass verecek ve işin sırrını anlatacak.

Workshot, fotoğrafçılık bilgisine sahip olanlarla bu alanda bilgi edinmek isteyen herkesi bir araya getirip paylaşımda bulunmalarını sağlama amacına sahip bir fotoğraf atölyesi. 2008 yılı Aralık ayında Gökçe Yağmur tarafından kurulan Workshot moda, kozmetik, müzik, dans, portre fotoğrafları özelinde uzmanlaşmış kreatif bir ekip ile yoluna devam ediyor.

Bu yolculukta ekiple yol alanlar da fotoğrafçılık sanatına üreterek katkı sağlıyor, Workshot'un deneyimlerinden faydalanma şansına sahip oluyor. Workshot'ın bugüne kadar düzenlediği diğer atölyeler arasında Vitor Shalom Moda Fotoğrafçılığı, Natalia Taffarel High End Retouching ve Guillaume Kayacan Atölyesi bulunuyor.

Workshot tarafından düzenlenen atölyelere katılanlar, yapılan çoğu etkinliği Facebook üzerinden düzenli olarak takip ediyor. Bu durum da kendilerinden yola çıkarak ilk başta sadece profesyonelleri hedefleyen ekibin bazen çok şaşırtıcı durumlarla karşılaşmasına neden olabiliyor. Tıpkı Arjantin'in dışına çıkmayan ünlü fotoşop artisti Natalia Taffarel'in Türkiye'ye geldiğini duyan hayranlarının Bulgaristan ve Dubai'den atölyeye katılmak için araması gibi...

Workshot ekibi Mart ayı içerisinde yeni, renkli ve heyecan verici teknikler içeren bir atölyeyi daha fotoğraf dünyası meraklıları ile paylaşıyor. 10 Mart Cumartesi günü saat 10:00 ile 17:00 aralığında Workshot'ın Şişli'deki mekânında gerçekleştirilecek Aleksey Dovgulya Fashion Photography Masterclass etkinliğinde, fotoğrafçı ışık teorisini anlatarak yarattığı ışık formlarında kullandığı aksesuarları tanıtacak.

Dovgulya, flaş ve halojen ışıkları karıştırarak oluşturduğu tekniklerden renkli jeller ve sis makinesiyle meydana getirdiği efektlere ve portre rötuşu konusunda uyguladığı fotoşop tekniklerine kadar geniş bir yelpazede sahip olduğu bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. Rusça simultane tercüman eşliğinde gerçekleştirilecek atölyede, uygulamalara eşlik etmek üzere yabancı bir modelin yanı sıra profesyonel saç ve makyaj sanatçıları ile moda editöründen oluşan bir ekip de hazır bulunacak.

Atölye programının aşağıdaki gibi olması planlanıyor: Atölye Programı10:00 Studyo ışığı teorisi ve ışık aksesuarlarının tanıtımı11:00 Beauty Portrait çekimi (Pratik)12:00 Öğle yemeği ve mola13:00 Arka plan aydınlatma teknikleri14:00 Flash ve halojen ışıkların karıştırılması16:00 Sis makinesi ve jeller17:00 High-end fotoşop teknikleri

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cláudio Taffarel Gökçe Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title