Haberler

Verheugen: "Olayı Kınıyorum, Türkiye Devletinin Tavrını Kutluyorum"

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesiyle İlgili Olarak, "Bu Olayı Şiddetle Kınıyorum. Türkiye Devletinin Buna Karşı Olan Tavrını Tebrik Ediyorum" Dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Bu olayı şiddetle kınıyorum. Türkiye devletinin buna karşı olan tavrını tebrik ediyorum" dedi.

Verheugen, merkez Osmangazi İlçe Belediyesi'nce yaptırılan ''Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Merkezi''ni ziyaret etmek üzere geldiği Bursa'da önce Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Darüzziyafe'de onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Yemek öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Verheugen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün Ankara'da görüştüğünü belirterek, "Biz ikimiz de aynı görüşteyiz: Türkiye çok başarılı bir şekilde Avrupa Birliği'ne giriş sürecine girdi ve umuyorum ki, aynı şekilde de başarılı olarak tamamlayacaktır" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Verheugen, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bu olayı şiddetle kınıyorum. Türkiye devletinin buna karşı olan tavrını tebrik ediyorum. Çünkü Türkiye'ye yapılmak istenen tüm kötülüklerin başarılı olmayacağına inanıyorum. Türkiye'nin bu durumun açığa kavuşması için elinden geleni yapacağına yürekten inanıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title