Haberler

Van'da İhtiyaç Sahiplerine Ramazanda Yemek Yardımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Aşevi- Yemeklerin hazırlanışı- Sabri Ülker Aşevinin gıda mühendisi ve birim sorumlusu Şükran Vural ile röportaj- Tuşba SYDV Müdürü Ubeydullah Arvas ile röportaj Van'da ihtiyaç sahiplerine ramazanda yemek yardımı- Sabri Ülker Aşevinin yemek yardımından yararlanan kişi sayısı bin 500'e çıkarıldı Tuşba Kaymakamlığının himayesindeki Sabri Ülker Aşevinin günlük yemek yardımından yararlanan kişi sayısı ramazan dolayısıyla bin 500'e çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Aşevi- Yemeklerin hazırlanışı- Sabri Ülker Aşevinin gıda mühendisi ve birim sorumlusu Şükran Vural ile röportaj- Tuşba SYDV Müdürü Ubeydullah Arvas ile röportaj Van'da ihtiyaç sahiplerine ramazanda yemek yardımı- Sabri Ülker Aşevinin yemek yardımından yararlanan kişi sayısı bin 500'e çıkarıldı Tuşba Kaymakamlığının himayesindeki Sabri Ülker Aşevinin günlük yemek yardımından yararlanan kişi sayısı ramazan dolayısıyla bin 500'e çıkarıldı. Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bağlı Sabri Ülker Aşevinin gıda mühendisi ve birim sorumlusu Şükran Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek yardımından günde 85 aileden 700 kişinin yararlandığını belirtti.İhtiyaç sahiplerine yılın 365 günü hizmet verdiklerini, ramazanda yemek yardımı yaptıkları aile sayısını artırdıklarını kaydeden Vural, "Hem Tuşba hem de merkez ilçelerinde ikamet edip vakfımıza kayıtlı bin 500 ihtiyaç sahibine ramazan ayı süresince 2 çeşit yemek ve ekmek vereceğiz. Yemeklerimiz iftar saatinde vatandaşların sofrasında yer alacak" dedi.Vural, hjiyen ve güvenlik tedbirlerini alarak çalıştıklarını vurgulayarak çalışanların gönüllü hizmet verdiğini ifade etti.Aşevinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından aylık denetim yapıldığını dile getiren Vural, "Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Her gün çıkan yemeklerimizden numune alıyoruz. Bu numuneyi 2 gün artı 4 derecede bekletiyoruz. Sıkıntı çıkarsa analize gönderiyoruz, çıkmazsa imha ediyoruz. Vatandaşlarımızın yemekler konusundaki uyarılarını dikkate alıyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyor" diye konuştu.Tuşba SYDV Müdürü Ubeydullah Arvas ise Sabri Ülker Aşevinin 1 yıldır himayelerinde hizmet verdiğini ifade ederek, talepler doğrultusunda ilin birçok noktasına ulaştıklarını söyledi.Vakfa başvuranların talebinin uygun bulunması halinde dosyasının mütevelli heyette görüşüldüğünü anlatan Arvas, şunları kaydetti: "Mütevelli heyette yemek yardımı yapılması uygun bulunan aileyi listemize dahil ederek hizmetimize başlıyoruz. Yemeklerimizin ihtiyaç sahiplerine sıcak ve hijyenik ulaşması için çalışanlarımız büyük titizlikle çalışmaktadır. Gerek kaymakamımız gerek ilgili arkadaşlarla gerçekleştirdiğimiz hane ziyaretlerinde çok güzel tepkiler alıyoruz. Son dönemde talepler baya arttı. Hak eden vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Sabri Ülker Tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title