Haberler

Valilik koltuğuna oturdu, "Mahallere kütüphaneler kuracağım"

Güncelleme:

- Valilik koltuğuna oturdu, " Mahallere kütüphaneler kuracağım" 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Elazığ Valiliği makamına oturan öğrenci Yuşa Ayberk Yıldırım, "Türkiye kitap okuma sıralamasında dünyada 86. Sırada bulunuyor ve bu beni çok üzüyor.

- Valilik koltuğuna oturdu, " Mahallere kütüphaneler kuracağım"

ELAZIĞ - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Elazığ Valiliği makamına oturan öğrenci Yuşa Ayberk Yıldırım, "Türkiye kitap okuma sıralamasında dünyada 86. Sırada bulunuyor ve bu beni çok üzüyor. Geçlerimizi ve çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek için valilik olarak ilimizdeki mahallere kütüphaneler kuracağım" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çocuklar protokol makamlarına oturdu. Elazığ Valiliği koltuğuna ise Şehit Fevzi Gürsu Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yuşa Ayberk Yıldırım oturdu. Makamı Vali Dr. Ömer Toraman'dan alan Yıldırım'ın ilk işi mahallere kütüphaneler kurmak ve Sıfır Atık Projesine destek vermek oldu.

Makama geçen Yuşa Ayberk Yıldırım, "İlimize gelen depremzede misafirlerimizin barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, yarınlarını sarmak için valilik olarak elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Yaptığım araştırma sonucunda Türkiye kitap okuma sıralamasında dünyada 86. sırada bulunuyor ve bu beni çok üzüyor. Geçlerimizi ve çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek için valilik olarak ilimizdeki mahallere kütüphaneler kuracağım. Valilik makamının ve devletimizin desteği ile kitap toplama kampanyası başlatacağım. Bu olayın yakın takipçisi olacağım. Ayrıca ilimiz için büyük bir önem taşıyan temiz çevre ve sağlıklı gelecek için yürütülen Sıfır Atık Projesinin büyük bir destekçisi olacağım" diye konuştu.

Vali Dr. Ömer Toraman, "İnşallah projelerini yerine getirirsin. Hem çocuklarımıza hem d e şehrimize katkı sağlamış olursun. Okulunuzdaki Sıfır Atık Projesi'nin bir benzeri de valilik binasında yürütülüyor. Burada proje için gerekli alt yapı oluşturulmuş. Burada toplana tüm atıklar ayrıştırılarak belediye personeline teslim ediliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Elazığ Valiliği 23 Nisan Türkiye Elazığ Çocuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title