Haberler

Vali Büyükersoy, gece köy yollarında incelemelerde bulundu -

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 59, Muş'ta 30 ve Hakkari'de 32 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 59, Muş'ta 30 ve Hakkari'de 32 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde hafta içinden bu yana etkili olan kar nedeniyle il genelinde halen 59 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölgede Van-Bahçesaray ve Yüksekova-Dağlıca yollarının kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin kapalı yolları açma çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölge genelinde havanın çok bulutlu, Hakkari'de parçalı çok bulutlu geçmesinin beklendiğini vurgulayarak, gün içinde yer yer sis ve pus olayı yaşanacağını ifade etti.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğini belirten yetkililer, kar örtüsü ve kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesi ile hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek kuvvetli buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

- Muş

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kent genelinde halen 30 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta, karla mücadele ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Dün gece Hasköy ilçesine bağlı Karakütük ve Böğürdelen köy yollarındaki karla mücadele çalışmalarını takip eden Muş Valisi Vedat Büyükersoy, kar yağışının ardından İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin 3 gün içerisinde ulaşıma kapalı olan 310 köy yolunu yeniden ulaşıma açtığını söyledi.

Karla mücadelede esas kahramanların çalışanlar ve operatörler olduğunu belirten Büyükersoy, "Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bizde onları ziyaret etmek, onlarla beraber olmak ve yapılan yol çalışmalarını denetlemek için geldik. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Muş'ta kar yağdıkça biz mücadele edeceğiz ve tüm yolları açıp vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Bu işin esas kahramanları olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ekiplerin yolunu açtığı Böğürdelen köyüne giden Büyükersoy'u muhtar Mehmet Nuri Zeren ile köylüler karşıladı. Valinin gece çalışmaları takip ederek köylerine gelmesine sevindiğini anlatan Zeren, "Bu zorlu kışta gecenin geç saatlerinde il valisi ve İl Özel İdare Genel Sekreterinin köylerimizi ziyaret etmesi, ekiplerle köy yollarını açması, bizleri son derece memnun ediyor. Bunu devletin vatandaşa vermiş olduğu değerin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Devleti bu geç saatlerde yanımızda görmek bizleri gerçektin bizi çok mutlu ediyor. Birkaç yıldır devletimizin bizlere ne kadar değer verdiğini görüyoruz" diye konuştu.

Vali Büyükersoy, yaptığı incelemelerin ardından toplanan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yol çalışması yapan ekiplere baklava ikram etti.

- Hakkari

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde yağış nedeniyle yolu kapalı olan 132 köyden 100'üne, 375 mezradan da 287'sine ulaşıldığını belirterek, yaşanabilecek acil durumlar için karla mücadele ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği ifade edildi.

Kapalı kalan 32 köy ile 88 mezraya ulaşımın tekrar sağlanabilmesi için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilen açıklamada, kara yolları ekiplerinin de Yüksekova-Dağlıca kara yolunda çalışmalarını devam ettirdiği bildirildi.

3 gün boyunca etkili olan kar yağışının yaklaşık 1 metreyi bulduğu kentte, yağış olumsuzluklar dışında vatandaşların kardan yaptığı farklı çalışmalarla bazen neşe kaynağı da olabiliyor.

Çevre yolu üzerinde iş yerleri bulunan esnaflar, biriken yoğun karı fırsat bilerek bu defa kardan otomobil yaptı. Ellerine aldıkları küreklerle 4 saat çalıştıklarını belirten esnaflardan Hüsnü Tunç, "3 gün boyunca etkili olan kar yağışı ardında kent merkezinde metrelerce kar birikti. Bizde bunu değerlendirelim dedik. Esnaf arkadaşlarımızla beraber böyle bir otomobil yaptık" şeklinde konuştu.

Öte yandan Hakkari Belediyesi ekipleri de kapalı mahalle yollarını açmak ve şehir merkezinde biriken karları temizlemek için aralıksız çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title