Haberler

Vakıflı Köyü Konukevi Törenle Açıldı

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında desteklenmekte olan "Vakıflı Köyü Tarihi Vakıfevi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi" Projesi ile yaptırılan Konuk Evi, düzenlenen törenle Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz tarafından açıldı.

Törende konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, yaklaşık 3 yıl önce Vakıflı Köyü'nü ziyaretlerinde Ermeni Cemaati'nin temsilcisi Cem Çapar ve Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun'un binanın kendilerine tahsis edilmesini talep ettiklerini hatırlatarak, "Taleplerini fevkalade memnuniyet verici bulunca resmi işlemleri başlattık. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait binayı 30 yıllığına Vakıflı Köyü tüzel kişiliğine tahsis ettik, ardından binanın yeniden ayağa kalkabilmesi için bir restorasyon projesi yapıldı daha sonra Samandağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği restorasyon projesi yaptı. Bu projenin bir kısmı DOĞAKA'dan bir kısmını da Hatay İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Bu vesile ile; ilçemizin kaymakamına, Ermeni Cemaati'nin temsilcisi Cem Çapar'a, Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun'a, İl Özel İdare Genel Sekreterine, Genel Meclis Üyelerine, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve çalışanlarına, mimarından mühendisine kadar herkese teşekkür ederim." dedi.

Törende söz alan DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Ajans tarafından yürütülmekte olan Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan ilk proje olan Vakıflı Köyü Tarihi Vakıfevi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Projesiyle bölgemizde ve ülkemizde özel bir yeri olan Vakıflı Köyü'nde tarihi değeri olan bu eserin hem bölge geleceğine hem de turizm sektörüne kazandırıldığına dikkat çekti.

Bu projenin yanı sıra Ajans tarafından ilan edilen diğer destek programlarına da yaptığı başvurular ile çeşitli destekler almaya hak kazanan Samandağ ilçesinin 2010 yılından bu zamana kadar 15 adet projeye destek almaya hak kazandığını dile getiren Yıldız, "Samandağ Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer kamu kurumları ile birlikte özel sektör kuruluşlarının da uygulayıcı olarak yer aldığı bu projelere, Ajansımız toplam 1 Milyon 650 Bin TL. hibe desteği sağlamıştır. Yararlanıcı kuruluşların sağladığı eş finansman da düşünüldüğünde bu projelerle birlikte yaklaşık 2 Milyon TL kaynak Samandağ ilçemizde harekete geçirilmiştir. Bunun yanı sıra Samandağ ilçemizdeki Belediyelere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına çeşitli konularda 13 adet Teknik Destek sağlanmıştır. Samandağ ilçemizin Ajansımız faaliyetlerine göstermiş olduğu ilgi ve katılım göz önüne alındığında bu rakamların önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını söylemek mümkündür." dedi.

Törene, Samandağ Kaymakam Vekili Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Din adamlarından Dimitri Dogum, Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, bazı il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Lekesiz Samandağ Akdeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title