Haberler

Urfaspor Uçurumun Kenarında!

Güncelleme:

TFF Tahkim Kurulu Boluspor'un itirazını reddetti. Böylelikle Şanlıurfaspor'un transfer yasağı kalkmadı. Spor otoriteleri bu kararla Şanlıurfaspor'da oyuncu kalmayacağı için kümeye düşeceğini konuşurken, kulüp yönetimi ise kurulun kararını yarın yeniden gözden geçireceğini ve umutlu olduklarını belirtti.

28 Haziran'da Şanlıurfa spor, 2014-2015 sezonunda Bolu spor'dan Şanlıurfa spor'a transfer edilen ve davalık olan futbolcu Hakan Arslan ile ilgili Bolu spor ile anlaştı. Bolu'ya giderek Bolu spor Başkanı ile görüşen Şanlıurfa spor'un yeni yönetim kurulu Bolu spor Kulübüyle mutabakata vararak davanın yeniden görülmesini istedi. Fahri Başkan Mehmet Ekinci "Bolu spor Başkanı Necip Bey ile bir araya gelerek Hakan Arslan kaynaklı sorun konusunda mutabakata vardık" diye takipçilerini bilgilendirdi. Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban ise Bolu spor ile her konuda anlaştıklarını bu sorunun çözüldüğünü söyledi. İlk olarak Ajans Urfa'nın duyurduğu haberde Bolu spor şikayetinden vazgeçtiyse de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu bunu kabul etmedi. Kurul, bu durumu etik bulmayarak Bolu spor'un itirazını reddetti.

TAKIM ÖLÜM-KALIM SAVAŞI VERİYOR
Bu karardan vazgeçilmemesi halinde hukuki süreç bitiyor. Başvuracak başka hiçbir yetkili kurum kalmıyor. Yani Şanlıurfa spor şuanda uçurumun tam kenarında duruyor. Deyim yerindeyse ölüm-kalım savaşı veriyor. Çünkü Şanlıurfa spor'un son iki yıl içerisinde yaptığı bütün transferler iptal ediliyor. Sporcuları boşta kalıyor. Spor otoriteleri bütün transferleri iptal edilen bir Şanlıurfa spor'un başarısız bir sezon geçireceği ve adım adım küme düşeceğini belirtirken, sarı yeşilli ekibin yönetimi salı günü toplanacak olan TFF Tahkim Kurulunun vereceği kesin kararı beklemeye başladı. Yönetim umutlu ancak karardan vazgeçilmemesi halinde "B Planı" var mı henüz belli değil. Göründüğü kadarıyla kulübün tek alternatifi yeni seçilen ve konudan çok haberdar olmadığını düşündüğü kurula itirazını iletmek. Sarı-yeşilli kulüp Salı günü itirazını iletmesinin ardından bu kez gözler perşembeden perşembeye toplanan Tahkim Kuruluna çevrilecek. Şayet geri adım atılmazsa, bütün kentin şampiyonluk hayali de, takım gibi ölecek.

SUİİSTİMAL VAR İDDİASI
TFF'nin aldığı bu kararda suiistimal olduğunu dile getiren spor yorumcusu Mehmet Baylan konunun yeterince ciddiye alınmadığını dile getirdi. Karar düzeltilse bile sıkıntıyla karşı karşıya kalan teknik yönetim ve futbolcuların moral ve motivasyonun düşüklüğünü yaşayacağını kaydeden Baylan sosyal medya hesabında şu sözlere yer verdi: "Şanlıurfaspor çok sıkıntılı bir sürece girdi. Tam her şey bitti Boluspor ile yapılan anlaşma gereği Hakan Arslan olayı çözüldü derken en büyük sorun ortaya çıktı. Tahkim Kurulu son aldığı kararla tüm bu yaşanan olayların etik olmadığını ve Şanlıurfaspor Kulübünün bu sezon transfer yapamayacağını söyledi. Ve transfer edilen oyunculara lisans çıkarılamayacağını kararını verdi. Ben bu sorunun çözüleceğini inanıyorum ama haftalardır, söyledik uyardık ama kimse bizi ve bu konuda uyarı yapan hiç bir arkadaşımızı kale almadı. Ligin başlamasına bir hafta kala böylesi önemli bir sıkıntı ile karşıya kalan futbolcu ve teknik heyetin yaşayacağı travmayı varın siz düşünün. Bu karar kalksa bile bu futbolcular, nasıl motive olacak, nasıl maça hazırlanacak? Varın siz düşünün. Tamam ülkemizin çok zor bir zamandan geçiyor. Kabul ediyorum ama bu kulübü yönetenler hiç mi bu işin ciddiyetini kavramadılar. Hukukçulara danışmadılar, resmen ortada bir suiistimal var ve sorumluları muhakkak cezalandırılmalı."

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU
Şanlıurfaspor'un yaşadığı durum sosyal medyada tartışma konusu oldu. İşte sosyal medyada yer alan bazı yorumlar:
İbrahim Tekatlı: Beni takip edenler yakinen bilir. Şanlıurfaspor'da yapılmış bir hata varsa ben şahsım olarak üzerine gitmişimdir. Hem de büyük bir kararlılıkla ancak takımımız ne zamanki dara düşmüştür işte ben o zaman takımımın yanında değil içinde oldum. Bu sezon başı bile bana göre hata olan şeylerin üzerine gittim. Beni tanıyanlar bilir ancak yine şuan itibariyle takımımız zor bir süreçten geçiyor. Transfer yasağı muamması bu hazin olay karşısında ben yine takımımın yanında değil içindeyim. Sorunun çözümü için bir parçasından tutmaya çalışıyorum. Bu sorunun çözümü için Ekinci beyin çabaları hat safhada. Kendileriyle beraber bu sorunun çözümü için uğraşlar veriyoruz, elimizden geldiğince ve bu olayın içinde olan biri olarak bu çabalarımız sonuç verecektir.
Halil Demir: İnşallah salı günün bu iş biter. Yoksa kaos yaşarız. Olan yine biz taraftara olur en büyük Urfaspor.
Ahmet Arslan: Kulübün hukukçusu var mı? Varsa, buna rağmen böyle sıkıntılar doğuyorsa, o zaman bu hukukçuların ne işe yaradıklarını sorgulamak gerekir.
Ömer Sakızcı: Çok yazık öyle hava atacaklarına 5 yıldızlı otellerde poz vereceklerine bu işi bilen hukukçu bir avukatla görüşüp takip etseler.
Cemal Serdar: Bekleyelim görelim bakalım neler olacak.
Yusuf Sabri Dişli: 48 saattir karara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Nihayet birileri düştüğümüz durumun farkına vardı. Sorun çözülürse Bolu ile ilgili önceden alınan karar sayesinde çözülür. Açıkçası bu da uzak bir ihtimal. Malatya ve Samsunspor örnekleri var... Üstelik B planı da yok. Yani eski futbolcularla ilgili geri çağırmalar başlamalı... Aksi taktirde 6 futbolcu ve amatörlerle lige devam ederiz.

KULÜBÜN UMUDU SALI GÜNKÜ TOPLANTI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun Boluspor itirazını reddederek, Şanlıurfaspor transfer yasak kararını onamasının ardından kulüp yönetimi sessizliğini bozdu. Şanlıurfaspor Kulübü Basın Sözcüsü Şeyhmus Göçmez, salı günü sıkıntının atlatılacağını belirtti. Göçmez, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şanlıurfaspor Kulübü ve Boluspor Kulübü arasında yaşanan Hakan Arslan transferinden dolayı son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yayınlanan transfer yasağı durumu söz konusu değildir. Darbe girişimi sonrası istifa eden TFF'nin tüm kurullarının yeni oluşturulması sonucu yeni oluşan TFF Tahkim Kurulu, konuyu değerlendirerek karar almış ve davayı reddetmiştir. 16 Ağustos 2016 Salı günü yeniden toplanacak TFF Tahkim kurulunun davayı daha detaylı inceleyerek karar vermesini bekliyoruz. Son günlerde gerek medyada gerekse sosyal medyada Şanlıurfaspor'a 2 dönem transfer yasağının geldiği haberleri kamuoyuna yanlış aktarılmaktadır. Tüm zorlukların üstesinden gelen Şanlıurfaspor kulübümüz bu olayında üstesinden gelecek güce sahip olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Spor Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title