Haberler

Üreten Gençlik Oldular, Tarlaya Buğday Ektiler

Zonguldak’ta gönüllü gençlerden oluşan grup, "Topraktan Sofraya Üreten Gençlik" projesi kapsamında tarlaya buğday ektiler.

Zonguldak'ta gönüllü gençlerden oluşan grup, "Topraktan Sofraya Üreten Gençlik" projesi kapsamında tarlaya buğday ektiler. Gençler hasadını yapacakları ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından "Topraktan Sofraya Üreten Gençlik" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Beycuma beldesi Çamlık Mahallesi'nde bulunan tarlaya ürün ekme faaliyeti gerçekleştirildi. Hasadı yapılacak olan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor. Yardımseverlik duygusunun yanı sıra, gençlerin üretime katkı vermesinin amaçlandığı proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Hakan Yüksel, şunları kaydetti:

"Günümüzde şehir hayatında yaşayan üretmeyen ve tüketen gençlerin köy hayatını görerek ve yaşayarak üretim sürecinin içinde bulunması ve üretim sonrası elde dilecek hasat ile yapılacak ürünlerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğümüzce ve gençlik merkezimizce 'Topraktan Sofraya Üreten Gençlik' projesi hayata geçirildi. 28 Ekim 2017 tarihinde Beycuma Çamlık Mahallesi'ndeki tarlamızı sürerek projemizi hayata geçmişti. Zonguldak Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Tarım İl Müdürlüğü, Beycuma Belediye Başkanlığı ve köy halkı ile buğday ekimini gerçekleştirdik. Köy halkımızdan Erhan Yavuz kardeşimiz gönüllü olarak ekim yapmaya gelen gençlerimize ekim işleminin nasıl yapılması gerektiğini anlatarak bize gençlere yardımcı oldu. Ekim ve gübreleme işleminin ardından tarlamızı sürme işlemini de yapan Sefer Erir tarafından tarlamız tırmıklanarak ekim işlemini tamamlamış olduk. Gençlerde yardımseverlik duygusunun gelişmesini sağlamak, gençlerin kitle iletişim araçları ve sosyal medyadan uzaklaşıp sadece tüketen değil üretime de katkı veren bir gençlik olmasını sağlamak, gençlerde birlikte hareket etme olgusunun gelişmesi gençlerin toprakla bütünleşmesini hedeflediğimiz projemizde gençlerle Beycuma Çamlık Mahallesi'ndeki tarlamızda ilk kez buğday ekimi gerçekleştiren gençlerimiz proje sonrasında Zonguldak Gençlik Merkezimizde yaptığımız toplantıda proje sırasında ve sonrasında mutlu olduklarını proje süresince devam edecek olan projede yer almak istediklerini, hasat zamanı ve sonrasında yapılacak olan ekmekleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmasına kadar projede yer almak istediklerini belirttiler." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Beycuma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title