Haberler

Uludağ Yolu Genişletiliyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, Uludağ Yolunun İyileştirilmesi İçin İlk Adımı Attı. "Büyük Uludağ Projesi" Kapsamında Dağ Yolunda Arazi Çalışması ve Ölçümlerine Başlayan Ekipler, Doğayı da Koruyarak 5-6 Metre Olan Kritik Bölgedeki Yol Genişliğini 10-12 Metreye Çıkaracak.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Uludağ yolunun iyileştirilmesi için ilk adımı attı. "Büyük Uludağ Projesi" kapsamında dağ yolunda arazi çalışması ve ölçümlerine başlayan ekipler, doğayı da koruyarak 5-6 metre olan kritik bölgedeki yol genişliğini 10-12 metreye çıkaracak.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ yolundaki çileye son verecek çalışma, karların erimesiyle başlatıldı. Ölçüm çalışması başlatan ekipler, zirve yolunun kritik ve tehlikeli bölümlerini belirliyor. İlk etapta tamirat ve genişletme çalışmaları yapılacak. Keskin virajlar genişletilip düzeltilecek. Her iki tarafa da eğilerek çöken yollar doldurulup tamir edilecek.

Her viraja bariyer konulacağını belirten yetkililer, "Hemen hemen her yıl heyelan yaşanan Uludağ yollarında sağlıklı bir çalışmanın ilk adımları atıldı. Kritik yerlerde iyileştirmeler yapılacak. Doğayı da koruyarak 5-6 metre genişliğindeki kritik mevkideki yollar 10-12 metreye çıkarılacak. Yollar ağır tonajlı araçlar için de dayanıklı hale getirilecek. Çalışmaların yaz sonunda bitirilmesini hedefliyoruz" dedi.

(UA-İHS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title